dobroge.tv

Live

S-a stins din viaţă constănţeanul ars care a fost transferat la un spital din Belgia. ''Mirosea şi era cu nişte comprese direct pe piele, nici măcar o cremă!''

15 februarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

După o luptă crâncenă, constănţeanul care a fost transferat în Belgia cu arsuri pe 70% pe suprafaţa corpului, s-a stins din viaţă. Medicul Ciprian Isacu care l-a tratat pe constănţean la spitalul din Belgia a spus că pacientul a ajuns acolo cu patru bacterii şi o ciupercă pe care le-a contactat în spitalele din România.

„Sunt patru bacterii, plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia, l-am operat deja de trei ori. Există un risc minim la nivelul unui picior, dar o să treacă. (…) Mirosea şi era cu nişte comprese direct pe piele, nici măcar o cremă! Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanţa la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng şi restul… El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul şi l-am operat de trei ori”, declara Ciprian Isacu, citat de adevarul.ro.

Bărbatul de 52 de ani a ajuns pentru prima dată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Constanţa, după ce s-a electrocutat. Aici a fost internat aproximativ 24 de ore.

„Pacientul a stat la noi 24 de ore, în care a beneficiat de toate tratamentele corecte. Am înţeles că s-a afirmat că nu i s-a făcut fasciotomia. Nu este adevărat, i s-a făcut fasciotomie, i s-a făcut tot ceea ce trebuia făcut. După 24 de ore a plecat la Iaşi”, a declarat pentru Adevărul medicul Ioan Tofolean, managerul Spitalului Judeţean Constanţa.

Managerul explică faptul că pacientul avea arsuri pe o suprafaţă mare a corpului, iar conform protocoalelor medicale trebuia transferat de urgenţă într-un centru de arşi. Şi soţia pacientului a declarat că soţul ei nu a fost internat la Constanţa decât o noapte:

„Doamna doctor de aici i-a făcut primele incizii. A curăţat, a făcut ce s-a putut în condiţiile astea. Si ştiu ca a primit îngrijirile necesare în acea noapte. Eu nu sunt medic... Nu ştiu şi nu-mi permit sa comentez actul medical”.

De asemenea, Spitalul Judeţean Constanţa a transmis următorul punct de vedere oficial: "Pacientul a fost adus în stare extrem de gravă la UPU, în cursul serii de 20 ianuarie, cu arsuri pe aproximativ 70% din suprafaţa corpului. O echipa medicală multidisciplinară a intervenit de urgenţă conform protocoalelor de tratament în cazul arsurilor severe. Pacientul a necesitat intubaţie şi ventilaţie mecanică la ATI, a fost stabilizat iar a doua zi (în mai puţin de 24 de ore) a fost transferat cu elicopterul la Spitalul Sf. Spiridon Iaşi, secţia Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri. Până la momentul transferului, s-a efectuat toaletarea plăgilor în blocul operator, au fost recoltate inclusiv culturi bacteriene, conform protocoalelor. Menţionăm că pe mediile de cultură nu s-a dezvoltat floră patogenă."

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, va trimite Corpul de control al ministrului la cele trei unități medicale din România unde a fost internat pacientul pentru realizarea unui raport de control privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233