dobroge.tv

Live

Reacţia ISU Dobrogea, după valul de critici la adresa pompierilor. ISU nu are pernă gonflabilă, iar autoscara de salvare a fost adusă la două minute de la momentul căderii femeii

Reacţia ISU Dobrogea, după valul de critici la adresa pompierilor. ISU nu are pernă gonflabilă, iar autoscara de salvare a fost adusă la două minute de la momentul căderii femeii
16 februarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

ISU Dobrogea a reacţionat după ce apariţia unui val de critici la adresa pompierilor, cu privire la moartea femeii care s-a aruncat în gol de la etajul şase al unui apartament în care izbucnise un incendiu.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că în acest caz a fost deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă. Victima avea 56 de ani.

Citeşte şi: Cu câteva lucruri salvate într-o pungă, un bărbat priveşte neputincios cum soţia se stinge din viaţă. Acuzaţii grave: ''Murim cu pompierii lângă noi''

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a transmis că apelul la 112 a fost preluat de dispecer la ora 9.14, iar un minut mai târziu au fost alertate simultan o ambulanţă SMURD tip B2, două autospeciale de stingere şi o autoscară.

"Referitor la incendiul produs în această dimineaţă în municipiul Constanţa, care s-a manifestat într-un apartament situat la etajul 6 al unui bloc de locuinţe, facem următoarele precizări: 

• Apelul la numărul unic de urgenţă 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanţa la ora 09.14. 

 • La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanţă SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere şi 1 autoscară. 

 • Ambulanţa SMURD tip B2 şi cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanţa Oraş, care se află la aproximativ 2 km faţă de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenţiei a fost ambulanţa SMURD tip B2, la ora 09.21. 

 • Având în vedere că la Detaşamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanţa Oraş nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detaşamentului de Pompieri Palas. • Autoscara a ajuns la locul intervenţiei la ora 09.27, distanţa parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25.

 • Forţele aflate la locul intervenţiei în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanţă SMURD tip B, precum şi 2 ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă. 

 • La nivelul judeţului Constanţa există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competenţă, astfel: Cernavodă, Medgidia şi Constanţa.“

Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriţă, a declarat pentru News.ro că şase persoane au fost evacuate de către pompieri din acel bloc, iar patru au ieşit singure din imobil. Din cele şase persoane evacuate de către ISU, două au fost evacuate cu ajutorul autoscării.

Soţul femeii a fost rănit, suferind arsuri de gradul doi pe faţă şi a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale. Celelalte persoane evacuate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Anca Chiriţă a precizat că în dotarea ISU Dobrogea nu există o pernă gonflabilă. Aceasta ar fi putut fi utilizată la salvarea femeii respective.

Pompierii urmează să stabilească o cauză a acestui incendiu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233