dobroge.tv

Live

Raed Arafat, despre incendiul de la Constanţa: Analizăm componenta cu autoscara. Municipiul are două autoscări şi sunt noi, nu sunt vechi, din cele care erau în anii 70

Raed Arafat, despre incendiul de la Constanţa: Analizăm componenta cu autoscara. Municipiul are două autoscări şi sunt noi, nu sunt vechi, din cele care erau în anii 70
17 februarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat la Digi 24 că este analizată ”componenta cu autoscara” în cazul incendiului din Constanţa, în urma căruia o femeie şi-a pierdut viaţa. Arafat a mai adăugat că vor fi ascultate şi discuţiile cu operatorul de la numărul de urgenţe şi vor fi audiaţi cei care au participat la intervenţie.

Cu câteva lucruri salvate într-o pungă, un bărbat priveşte neputincios cum soţia se stinge din viaţă. Acuzaţii grave: ''Murim cu pompierii lângă noi''

”Analizăm acum o componentă a intervenţiei şi este vorba despre componenta cu autoscara. Se ştie foarte bine că Constanţa are trei unităţi de pompieri. În mod normal, când ai incendiu la un apartament la un etaj superior, automat trebuie să fie anunţată autoscara. Municipiul are două autoscări şi sunt noi, nu sunt vechi, din cele care erau în anii 70. Autoscara care era la detaşamentul apropiat era defectă, deci din cauza asta au plecat primele maşini de intervenţie din zona apropiată şi această autoscară, care este la alt detaşament, la 8 kilometri de locul intervenţiei, tot în municipiul Constanţa, în mod normal trebuia alertată imediat şi plecată. Această autoscară ştim că a ajuns mai târziu”,a declarat Raed Arafat la Digi24, marţi seară.

Arafat a adăugat că a fost deschisă o anchetă în acest caz, anchetă care va fi coordonată de reprezentanţi ai IGSU.

”S-a solicitat o anchetă care să fie făcută de ISU Constanţa, dar şi IGSU a trimis o echipă şi acum sunt audiate persoanele care au fost trimise în intervenţie şi care încă sunt în serviciu şi sunt audiate toate persoanele implicate, ca să înţelegem ce s-a întâmplat. Orice greşeală, orice chestie de neglijenţă, dacă se descoperă acolo, normal că se vor lua măsuri împotrivă”, a declarat Arafat.

Apelurile către numărul de urgenţă 112 prin care se anunţa incendiul vor fi şi ele ascultate, a anunţat Arafat.

Incendiul de pe bulevardul Mamaia. O filmare de pe o cameră de bord arată că autoscara a ajuns la ora 9.40, deşi ISU anunţase sosirea acesteia la 9.27. VIDEO

”Nu am auzit apelul, nu am auzit dacă apelantul i-a spus unde este incendiul, dacă i-a spus că în apartament nu mai e nimeni pentru că circulă informaţia că doamna ar fi ieşit după care a reintrat, nu ştiu dacă este adevărat, trebuie verificat. Dacă apelantul a zis iniţial că nu mai este nimeni în apartament şi doar este incendiu sau dacă a zis că este cineva blocat acolo sau dacă nu a zis nimic, nu ştim. Urmează să vedem ce concluzie au colegii noştri, după ce ascultă apelurile ce se pun la dispoziţia lor, după ce evaluează toată situaţia şi vin cu concluzii după ascultarea şi audierea celor care au fost la intervenţie”,a precizat secretarul de stat.

Raed Arafat a ţinut să mai precizeze că inspectorul-şef de la ISU Constanţa este pe funcţie de doar câteva luni.

”IGSU a trimis o echipă din Bucureşti tocmai pentru a avea o echidistanţă şi o neutralitate pe modul în care se face ancheta. Vreau să subliniez că inspectorul-şef de la Constanţa este abia de câteva zile instalat acolo, temporar, până când va fi organizat un concurs pentru că inspectorul-şef de la Constanţa l-am pierdut ca victimă a COVID-ului”, a menţionat Arafat.

Un puternic incendiu a izbucnit, marţi dimineaţă, la un bloc de pe bulevardul Mamaia din Constanţa. Femeia care locuia în apartamentul respectiv a sărit de la la balcon, de la etajul şase. Cadrele medicale au aplicat protocolul de resuscitare, dar nu au reuşit să o salveze.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233