dobroge.tv

Live

Șeful ISU Dobrogea, despre intervenția pompierilor la incendiul de pe Bulevardul Mamaia: „Credem că a fost o eroare la Detaşamentul Palas”

17 februarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Șeful ISU Dobrogea, col.dr.ing. Mihail Cristian Amarandei, a susținut miercuri, 17 februarie, declarații cu privire la modul de intervenție al pompierilor în cazul incendiului ce a avut loc marți, 16 februarie, pe bulevardul Mamaia și în cadrul căruia, o femeie și-a pierdut viața.

RECOMANDARE: Cu câteva lucruri salvate într-o pungă, un bărbat priveşte neputincios cum soţia se stinge din viaţă. Acuzaţii grave: ''Murim cu pompierii lângă noi''

Noi vrem să verificăm, punct cu punct, pas cu pas, cum s-au desfășurat operațiunile de alertare, alocare de resurse, organizare și desfășurare a intervenției și să vedem unde sunt acele disfuncționalități care au condus la producerea unei neînțelegeri în ceea ce privește modul cum am ajuns la locul intervenției forțele alocate.

Din păcate, s-au strecurat niște erori în ceea ce privește timpul în care a ajuns la locul intervenției autoscara. Autoscara, fiind o autospecială din cadrul altui detașament, Detașamentul Palas, acesta se află la o distanță de aproximativ opt-nouă km, față de locul producerii incendiului. Din datele ulterioare s-a constatat că această autospecială a ajuns în jurul orei 9.41, şi nu cum s-a declarat iniţial, 9.27.

După înregistrările pe care le avem, ora 9.30 este ora când autospeciala a plecat și 9.39 este momentul în care a trecut prin fața inspectoratului”, a afirmat şeful ISU Dobrogea, miercuri, 17 februarie.

RECOMANDARE: Incendiul de pe Bulevardul Mamaia. O filmare de pe o cameră de bord arată că autoscara a ajuns la locul incendiului la 9.40, deşi ISU anunţase sosirea acesteia la 9.27

Despre motivul pentru care drumul de la Palas la bloc a durat mai mult

Din ceea ce au raportat subofițerii care încadrau autospeciala, la intersecția străzii Mircea cel Bătrân cu bulevardul Mamaia se crease un ambuteiaj și autospeciala nu a avut, efectiv, pe unde să treacă. În acest sens a fost solicitat și sprijinul unui echipaj de Poliție pentru a asigura defluirea”, a mai menționat șeful ISU Dobrogea.

Despre autoscara trimisă după căderea femeii de la etaj

Aceste aspecte le verificăm acum. În mod normal, autoscara trebuia să fie solicitată după primirea apelului și după ce erau alertate echipajele de la Detașamentul slt. Fripis.

Există o neconcordanţă între ceea ce comunică personalul de serviciu din dispecerat şi ceea ce ne comunică personalul de serviciu de la Detaşamentul Palas. Momentul anunţării din dispecerat este ora 9.17. Timpul până când echipajul a fost alertat nu este explicat de personalul de serviciu de la Detaşamentul Palas. Acum încă suntem în cercetare, atât comisia constituită la nivelul inspectoratului, cât şi comisia venită de la IGSU. Credem că a fost o eroare la Detaşamentul Palas”, spune șeful ISU Dobrogea.

Șeful ISU Dobrogea, despre întrebat dacă femeia ar fi putut fi salvată

RECOMANDARE: INCENDIU CONSTANŢA. Mărturia dureroasă a soţului femeii: "Pompierii erau lângă mine. Priveau cum stă acolo și țipă... și fumul ieșea din spatele ei îngrozitor"

Este greu să fac o astfel de supoziție la momentul de față. Având în vedere momentul desprinderii victimei de balconul locuinței, e la limită în ceea ce privește ajungerea forțelor de intervenție la locul respectiv. De asemenea, trebuie precizat faptul că acea autoscară, când ajunge la locul intervenției, are nevoie de câteva manevre suplimentare pentru calare și ridicarea pachetului de scări. De asemenea, trebuie luat în calcul și locul în care trebuia amplasată, obstacolele pe care le întâlnește pentru a putea să ajungă exact în fața balconului apartamentului”, a mai precizat acesta.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233