dobroge.tv

Live

Șeful MAI, după incendiul de la Constanța: Este inadmisibil ca în România anului 2021, IJSU să nu fie dotate cu o pernă pneumatică

Șeful MAI, după incendiul de la Constanța: Este inadmisibil ca în România anului 2021, IJSU să nu fie dotate cu o pernă pneumatică
17 februarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri, 17 februarie, că „este inadmisibil” ca inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă să nu fie dotate cu perne pneumatice, echipament care ar fi putut salva viaţa femeii care s-a aruncat de la balcon, la Constanţa, după ce apartamentul i-a fost cuprins de flăcări, scrie Observator News.

RECOMANDARE: INCENDIU CONSTANŢA. Mărturia dureroasă a soţului femeii: "Pompierii erau lângă mine. Priveau cum stă acolo și țipă... și fumul ieșea din spatele ei îngrozitor"

Din punctul meu de vedere, este inadmisibil ca inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă să nu fie dotate cu o astfel de pernă pneumatică. Astăzi i-am chemat pe cei de la DSU să-mi prezinte o evaluare ce ar însemna să achiziţionăm un astfel de echipament pentru fiecare inspectorat judeţean. Costurile sunt foarte mici, vorbim de aproximativ 40.000 de euro per bucată”, a afirmat Bode.

Este inadmisibil şi le-am spus colegilor de la DSU să demareze de urgenţă achiziţia acestor echipamente absolut necesare, iată, în astfel de situaţii tragice”, a susţinut ministrul de Interne.

Bode a adăugat, răspunzând unei întrebări, că unul dintre motivele pentru care au fost trimise echipe de control la Constanţa este legat de „neconcordanţe”.

Am văzut prima comunicare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, după care a venit altă comunicare, timpii... există aceste neconcordanţe în ceea ce priveşte timpii, ancheta le va lămuri", a completat el.

RECOMANDARE: Incendiul de pe Bulevardul Mamaia. O filmare de pe o cameră de bord arată că autoscara a ajuns la locul incendiului la 9.40, deşi ISU anunţase sosirea acesteia la 9.27

Bode a afirmat că „este puţin important” ce explicaţii îi dau lui cei de la ISU, dar este important ce explicaţii dau în faţa anchetatorilor.

S-a deschis şi o anchetă penală şi vor trebui să dea explicaţii toţi cei care au avut responsabilitatea să comunice exact cum au procedat şi să trimită în timp - când spun în timp, spun să ajungă la faţa locului pentru a salva persoana aflată în apartament, un destin tragic, când ne gândim că persoana respectivă era deja salvată, ieşise pe hol şi s-a întors să-şi ia un laptop”, a explicat el.

RECOMANDARE: Cu câteva lucruri salvate într-o pungă, un bărbat priveşte neputincios cum soţia se stinge din viaţă. Acuzaţii grave: ''Murim cu pompierii lângă noi''

El a spus că măsuri punctuale după această tragedie va lua imediat după ce primeşte rezultatul anchetei, dar consideră „absolut anormal ca în România anului 2021 inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă să nu fie echipate” cu astfel de saltele pneumatice.

El a adăugat că speră ca în acest an echipamentele respective să intre în dotarea inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Eu le-am cerut să se găsească soluţii, dacă se poate să achiziţionăm aceste saltele penumatice din fonduri europene. Avem această posibilitate, dar în câteva zile vom lămuri din ce fonduri, câte anume achiziţionăm, care sunt costurile, deci ne dorim ca acest lucru să se clarifice cât mai repede”, a mai spus Bode.


Sursă foto: Observator News.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233