Live

Urmările tragediei de pe Bulevardul Mamaia: trei ofițeri din conducerea ISU vor fi cercetați, iar patru subofițeri vor fi sancționați

Disfuncționalitățile descoperite de comisia de la București nu puteau rămâne fără măsuri. Trei ofițeri din conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență vor fi cercetați disciplinar, iar patru subofițeri vor fi sancționați. Ultima măsură se aplică și personalului din dispecerat și nu sunt excluse posibile demiteri. De astăzi, tot personalul operativ al inspectoratului intră în proces de reinstruire.

Felul în care au intervenit pompierii marți, pe bulevardul Mamaia, a ridicat semne de întrebare și comisiei care a venit în control de la București, nu numai constănțenilor. De superficialitate ar fi dat dovadă un ofițer din conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța. La incendiu, pompierul nu ar fi făcut nimic ca să își îndrume, așa cum trebuia, personalul din subordine. Și el, și alți doi colegi sunt vizați de ancheta Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Trei ofițeri din cadrul ISU Constanța sunt vizați de cercetarea disciplinară prealabilă. Doi dintre ei pentru că ar fi trebuit să se ocupe de bunăstarea echipamentelor din dotare, iar celălalt pentru că ar fi trebuit să se ocupe de instruirea celor aflați în subordine.

Concret, ceilalți doi ofițeri din conducere nu au cerut fonduri pentru repararea autoscarei, chiar dacă aceste existau. Nu sunt singurii angajați ai inspectoratului care ar fi responsabili de tragedia de pe bulevardul Mamaia.

Patru subofițeri vor fi sancționați disciplinar pentru că nu au respectat normele privind echiparea la locul intervenției și nici coordonarea acțiunii de intervenție.

Sancționați vor fi și dispecerii de la ISU Constanța și de la detașamentului de Pompieri Palas. Cel mai probabil măsurile nu se vor opri aici.

Demiterea nu poate avea loc în orice instituție publică decât urmare a unei cercetări disciplinare. Tocmai de aceea au fost indicate persoanele care, în acest stadiu preliminar, par a fi vinovate, urmând ca ulterior să se decidă în funcție de gravitatea acțiunii fiecăruia și măsura care va fi întreprinsă în cadrul fiecăruia dintre ei și nu uitați, este și o anchetă penală în desfășurare”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Pe de altă parte, pompierii trebuie să fie reinstruiți, chiar dacă astfel de exerciții se desfășurau lunar, după cum spun reprezentanții inspectoratului.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța are un număr de 954 de angajați, din care 800 de oameni lucrează în operativ. Așadar, aproximativ 800 de oameni urmează să fie reinstruiți”, a declarat AnaMaria Stoica, purtător de cuvânt ISU Constanța.

Anchetele continuă la nivelul inspectoratului constănțean. În tot acest timp, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență dezaprobă intervenția care a dus la moartea tragică a Simonei Stoica.

23 februarie 2021 - 11:56
Buja Romeo
Cred că instruirea trebuie făcută săptămânal.
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

1 MARTIE - Obiceiuri, tradiţii şi superstiţii de Mărţişor. Cât timp se poartă mărţişorul în Dobrogea

Ziua de 1 Martie aduce cu ea un frumos obicei de primăvară numit mărțișor. Mărțișorul este reprezentat fizic de...

Simona Halep se menţine pe locul 3 în clasamentul WTA

Simona Halep se menţine pe locul 3, cu 7.255 de puncte, în clasamentul WTA dat publicităţii luni. Lider este în...

O nouă tranşă de vaccin Pfizer BioNTech soseşte astăzi în ţară. Constanţa primeşte 24.570 de doze

Astăzi, 01 martie, soseşte în România o nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 214.110...

CONSTANŢA. Atenţie, se oprește apa în zona KM 4-5, miercuri – 03 martie 2021! Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din mai multe zone

Pentru executarea lucrărilor de reabilitare a conductei de alimentare cu apă, cu diametrul de 400 mm, de pe strada...

Controale ale jandarmilor constănţeni: au fost date 307 amenzi. Oamenii legii au asigurat şi protecţia transporturilor de vaccin împotriva COVID 19

Peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost la datorie în perioada 22...

„Nomadland”, „Borat” și „The Crown”, marii câștigători. Lista completă a premiilor

Lungmetrajele ”Nomadland” şi ”Borat Subsequent Moviefilm” şi serialele ”The Crown” şi ”Schitt’s...

JUDEŢUL CONSTANŢA. Tineri reţinuţi după ce au furat haine din magazine

Trei tineri au fost reţinuţi de poliţişti după ce ar fi furat haine din mai multe societăţi comerciale din...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233