dobroge.tv

Live

Urmările tragediei de pe Bulevardul Mamaia: trei ofițeri din conducerea ISU vor fi cercetați, iar patru subofițeri vor fi sancționați

Publicitate

Disfuncționalitățile descoperite de comisia de la București nu puteau rămâne fără măsuri. Trei ofițeri din conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență vor fi cercetați disciplinar, iar patru subofițeri vor fi sancționați. Ultima măsură se aplică și personalului din dispecerat și nu sunt excluse posibile demiteri. De astăzi, tot personalul operativ al inspectoratului intră în proces de reinstruire.

Felul în care au intervenit pompierii marți, pe bulevardul Mamaia, a ridicat semne de întrebare și comisiei care a venit în control de la București, nu numai constănțenilor. De superficialitate ar fi dat dovadă un ofițer din conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța. La incendiu, pompierul nu ar fi făcut nimic ca să își îndrume, așa cum trebuia, personalul din subordine. Și el, și alți doi colegi sunt vizați de ancheta Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Trei ofițeri din cadrul ISU Constanța sunt vizați de cercetarea disciplinară prealabilă. Doi dintre ei pentru că ar fi trebuit să se ocupe de bunăstarea echipamentelor din dotare, iar celălalt pentru că ar fi trebuit să se ocupe de instruirea celor aflați în subordine.

Concret, ceilalți doi ofițeri din conducere nu au cerut fonduri pentru repararea autoscarei, chiar dacă aceste existau. Nu sunt singurii angajați ai inspectoratului care ar fi responsabili de tragedia de pe bulevardul Mamaia.

Patru subofițeri vor fi sancționați disciplinar pentru că nu au respectat normele privind echiparea la locul intervenției și nici coordonarea acțiunii de intervenție.

Sancționați vor fi și dispecerii de la ISU Constanța și de la detașamentului de Pompieri Palas. Cel mai probabil măsurile nu se vor opri aici.

Demiterea nu poate avea loc în orice instituție publică decât urmare a unei cercetări disciplinare. Tocmai de aceea au fost indicate persoanele care, în acest stadiu preliminar, par a fi vinovate, urmând ca ulterior să se decidă în funcție de gravitatea acțiunii fiecăruia și măsura care va fi întreprinsă în cadrul fiecăruia dintre ei și nu uitați, este și o anchetă penală în desfășurare”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Pe de altă parte, pompierii trebuie să fie reinstruiți, chiar dacă astfel de exerciții se desfășurau lunar, după cum spun reprezentanții inspectoratului.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța are un număr de 954 de angajați, din care 800 de oameni lucrează în operativ. Așadar, aproximativ 800 de oameni urmează să fie reinstruiți”, a declarat AnaMaria Stoica, purtător de cuvânt ISU Constanța.

Anchetele continuă la nivelul inspectoratului constănțean. În tot acest timp, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență dezaprobă intervenția care a dus la moartea tragică a Simonei Stoica.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233