dobroge.tv

Live

Continuă protestul minerilor în Valea Jiului. Diana Şoșoacă vrea să-i aducă la Bucureşti: "Unde ești domnul președinte, iar ești la schi?"

21 februarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

În ciuda promisiunilor guvernanţilor că minerii îşi vor primi drepturile salariale, ortacii din Valea Jiului nu renunţă la proteste. Ieri, o parte dintre minerii protestatari au ieşit la suprafaţă pentru a-şi întâlni familiile, pentru a primi haine, alimente şi medicamente, după care au revenit în subteran.

Tot sâmbătă, la Mina Lupeni a mers şi senatorul Diana Şoşoacă, care la un moment dat a făcut o baie de mulţime.

„Nu mi-am închipuit vreodată că există atâta durere în oameni și autoritățile să nu ia atitudine. Domnule… pentru 1700 lei ca să te duci 250 de metri sub pământ ca să trăiască cine? Niște mizerabili care sunt la putere. Nu și-au văzut familiile. Unul are nevasta gravidă, nu știe nimic despre ea, sunt șase oameni internați. Aerul e atat de rarefiat acolo… Minerii nu vor renunța. Mă duc să le iau vitamine. Unde-s toți? Aici trebuia să fie tot guvernul și parlamentul României”, a spus Diana Şoşoacă.

”De ce să nu luăm noi o aprobare şi să veniţi să protestaţi la Bucureşti? Aici, ei nu vor veni. Nu au curaj, le este frică. Ei sunt cu şoferi, cu elicoptere. Suntem o mână de parlamentari care vă susţinem. Nu cedaţi! Să se dea drumul la toate minele din ţară, pentru că există soluţii economice. Ăştia de la putere sunt nişte asasini economici! Dacă suntem uniţi, rechinii mor. Există soluţii, credeţi-mă!”, a spus Şoşoacă. 

Diana Şoşoacă şi-a continuat discursul anti-pandemie. ”Jos masca! Nu mai există pandemie! Parlamentul Cehiei a anulat starea de alertă. O să vă spună că din cauza pandemiei nu pot lua măsuri. Care pandemie? Pandemia nu există!”, a strigat Diana Şoşoacă, la microfon. 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a încearcat să-i liniştească sâmbătă pe minerii de la Lupeni. 

”La începutul săptămânii viitoare vor primi banii, am anunţat acest lucru. Prefectul a spus că până în data de 26 s-a înţeles cu sindicatele. Noi a venit cu mai mult în Guvern, am accelerat procedura, am publicat Ordonanţa de Urgenţă în Monitor vineri seară. În paralel, Ministerul Muncii a redactat deja normele de aplicare, modificarea normelor vechi în aşa fel încât să cuprindă şi modificările din ordonanţă şi dacă este avizată luni, luni vom face şi şedinţă de Guvern – mai trebuie avizată de două ministere, Ministerul Justiţiei şi Ministerul de Externe, fiind vorba despre o directivă europeană – vom face luni şedinţă de Guvern, dacă nu marţi, va fi publicată în aceeaşi zi. În paralel, cei de la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Hunedoara aşteaptă de la conducerea Complexului Energetic Hunedoara – şi am înţeles că deja se lucrează şi transmit informaţii – aşteaptă statele de salarii, justificarea salariilor pentru a putea face plăţile. Deci în prima jumătate a săptămânii viitoare vor primi banii”, a declarat Virgil Popescu sâmbătă după amiază, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233