dobroge.tv

Live

Ministrul de Interne, despre tragedia de la Constanţa: Unul dintre ofițerii ISU și-a depus dosarul de pensionare... Acolo au fost bâlbe de la un capăt la altul

22 februarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că în cazul intevenţiei de la Constanţa au fost bâlbe de la un capăt la altul. De astăzi, începe cercetarea disciplinară a trei ofiţeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa, iar un ofiţer cu funcţie de conducere de la ISU Constanţa şi-a depus raportul de pensionare, iar acesta a fost aprobat. 

“Aţi văzut comunicarea publică de săptămâna trecută, mai exact de joi, IGSU a publicat aceste concluzii din comunicatul de presă rezultă foarte clar măsurile care au fost dispuse, nu vreau să le reiau, le cunoşteaţi foarte bine, vreau să subliniez doar primul aspect, cel legat de ancheta care se desfăşoară în acest moment la Constanţa. Vorbesc în acest moment, ea va începe astăzi cercetarea disciplinară a celor trei ofiţeri. Dincolo de sancţiunile care deja au fost date”, a transmis ministrul Afacerilor Interne.

El a precizat că un ofiţer cu funcţie de conducere în cadrul ISU Constanţa şi-a depus raportul de pensionare, care a fost aprobat de conducerea IGSU.

“Un ofiţer cu funcţie de conducere în cadrul ISU Constanţa şi-a depus raportul de pensionare, raportul a fost aprobat de domnul general Iamandi şi respectivul ofiţer cu funcţie de conducere va merge în pensie. Vorbesc despre o persoană cu responsabilităţi în ceea ce priveşte componenta logistică şi anume mă refer clar la scara respectivă care era defectă de foarte mult timp”, a precizat Lucian Bode.

Ministrul a menţionat că începe să funcţioneze de luni grupul de lucru care va prezenta eficienţa pernelor pneumatice de salvare.

“Tot astăzi începe să funcţioneze acel grup de lucru care în maxim două, trei săptămâni îmi va prezenta concluziile asupra a ceea ce eu am transmis public şi anume faptul că este anormal ca inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă să nu aibă în dotare acele perne pneumatice de salvare. Vom vedea exact care sunt concluziile acestui grup de lucru, pe ce variantă vom merge, care sunt costurile estimative. Aşteptăm finalul raportului de control pentru că controlul îl va executa o echipă din cadrul IGSU, nu de la nivel local şi când vom avea concluziile, vi le vom prezenta” , a explicat ministrul Afacerilor Interne.

Lucian Bode a mai declarat că în cazul intervenţiei de la Constanţa au fost bâlbe de la un capăt la altul.

“Astfel de derapaje, pentru că vorbim de un derapaj de la normele cu care ne-a obişnuit în marea majoritate a situaţiilor colegii de la ISU nu sunt permise, şi acolo au fost bâlbe de la un capăt la altul, din momentul în care a fost anunţat la 112 până la momentul intervenţiei, aţi văzut ce s-a întâmplat şi la locul incendiului, Toate aceste bâlbe vor fi cercetate şi concluziile specialiştilor vor fi prezentate, evident cu măsurile care se impun”,a menţionat Lucian Bode.

IGSU a descoperit disfuncţionalităţi în rapoartele operative ale incendiului din Constanţa soldat cu decesul unei femei, dar şi faptul că nu au fost utilizate corespunzător mijloacele de comunicare, ceea ce a făcut ca unele resurse să ajungă târziu. Trei ofiţeri vor fi cercetaţi disciplinar în urma intervenţiei. De asemenea, vor fi sancţionaţi disciplinar patru subofiţeri din cadrul ISU Constanţa şi personalul care a gestionat apelurile de urgenţă şi a coordonat resursele locale. IGSU a mai stabilit că au fost transmişi eronat timpii de alertare şi de ajungere la locul intervenţiei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233