dobroge.tv

Live

Proteste în lanț: Capitala a fost luată la pas de polițiști din întreaga țară, inclusiv din Constanța

23 februarie 2021
Publicitate

Polițiștii constănțeni li s-au alăturat colegilor din țară și au protestat astăzi în fața Guvernului României. Sindicaliștii cer predictibilitate în sistemul de salarizare și anularea Ordonanței de Urgență prin care au fost înghețate veniturile și s-a renunțat la voucherele de vacanță. De la Guvern, polițiștii au plecat spre Parlament. În total, 15 instituții publice au fost pichetate de oamenii legii.

Ne țin cu salarii de mizerie. De ce se poartă așa cu tot poporul român? Nu suntem singurii în situația aceasta!”, strigau protestatarii.

După ce au pichetat prefecturile din mai multe orașe ale țării, marți, membri ai Federației Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România au ajuns în București. 15 zone din Capitală au fost pichetate de oamenii legii. S-a început cu Guvernul și zonele adiacente după care sindicaliștii au plecat în marș spre Parlament.

Oamenii legii au protestat, din nou, față de decizia autorităților centrale de a îngheța salariile. Mai sunt nemulțumiți și pentru că nu a fost actualizată norma de hrană lunară sau pentru că angajații din Ministerul Afacerilor Interne nu primesc supliment în contextul în care se află în prima linie în lupta cu pandemia.

Vom ajunge să blocăm sistemul, inclusiv sistemul judiciar și sistemul Ministerului de Justiție și cu procese și cu acțiuni în instanță. Vom bloca sistemul și vom vedea ce se va întâmpla mai departe”, a declarat Vasile Zelca, președinte SNPPC Constanța.

Sindicaliștii mai cer și indexarea pensiilor militare de stat, cu rata inflației.Polițiștii mai solicită și acordarea vocherelor de vacanță sau decontul serviciilor turistice.

La protest au participat câteva sute de polițiști din țară, inclusiv din Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233