dobroge.tv

Live

Vaccinarea profesorilor începe joi: aproape 1.000 de cadre didactice din județul Constanța s-au înscris pe lista prioritară

24 februarie 2021
Publicitate

Aproape o mie de profesori din județul Constanța s-au înscris pe lista prioritară de vaccinare. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Constanța dispun pentru aceasta etapă opt fluxuri la Pavilionul Expozițional. Amintim că la începutul săptămânii au fost trimise în țară aproximativ 201.000 doze de vaccin de la Pfizer, cea mai mare tranşă de până acum.

La sfârșitul acestei săptămâni începe etapa de vaccinare a cadrelor didactice. Sute de profesori din județul Constanța s-au înscris pe aceste liste.

Vaccinarea începe joi la Constanta, cu sprijinul echipelor mobile de vaccinare la Pavilionul Expozițional. Profesorii nu au putut fi vaccinați pana acum din cauza numărului insuficient de doze de vaccin livrate de producători.

Există o situație cu 60.000 de persoane angajate în învățământ care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână. Sunt convins că încă din această săptămână se va putea organiza la nivelul fiecărui județ un centru de vaccinare cu echipe mobile”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Prin organizarea centrelor mobile, nu va mai fi nevoie de o programare în platforma de vaccinare, astfel încât profesorii să nu mai fie nevoiți să aștepte eliberarea unui loc.

Vor fi opt fluxuri de vaccinare la Pavilionul Expozițional. Profesorii vor fi vaccinați prin echipele mobile. O echipă mobile este formată dintr-un medic coordonator, doi asistenți medicali și un registrator. Noi considerăm că județul nostru este pregătit în acest moment pentru începerea vaccinării profesorilor”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Cursurile la clasa au început deja de aproape trei săptămâni și s-au desfășurat în condiții de siguranță: prezenta la ore este de 30% din numărul total de cursanți dintr-o clasă. De asemenea, atât profesorii cât și elevii păstrează distanța recomandată, iar masca de protecție și dezinfectanții sunt obligatorii. Chiar și așa, profesorii s-au înscris pe lista DSP pentru vaccinarea cu doze de la AstraZeneca și Pfizer.

Eu personal m-am programat la vaccinare pe lista normală pentru categoria de vârstă care se poate vaccina în această perioadă, însă am renunțat la acea programare și m-am înscris pe culoarul prioritar”, a declarat o profesoară.

Am reuși în perioada aceasta să ne vaccinăm ca măsură de siguranță pentru noi și pentru copiii cu care lucrăm întrucât e absolut normal să ne știm în siguranță”, a declarat un profesor.

O parte din cadrele didactice s-au vaccinat înainte de etapa special organizată, iar alții au avut deja virusul si au refuzat doza de vaccin, fiind siguri ca au anticorpi la SARS-CoV-2.

Sunt deja 15 colegi vaccinați inclusiv cu rapelul. Sunt 35 care au optat pentru vaccinarea rapidă cu aceste echipe mobile care se pregătesc și după părerea mea ar trebui luați în calcul și angajații personal didactic auxiliar și nedidactic care interferează la fel de mult ca noi cu elevii care vin la școală”, e declarat Vasile Nicoară, director Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța.

Etapa vaccinării personalului din instituțiile de învățământ a fost așteptată si de elevi. Aceștia spun că se simt mult mai în siguranță la ore odată cu administrarea vaccinului profesorilor.

Dacă purtăm măști și sunt aplicate măsurile de protecție nu mă simt neprotejat. Dar dacă o să se vaccineze este mult mai bine”, spune un elev.

La începutul săptămânii au fost trimise în țară aproximativ 201.000 doze de vaccin de la Pfizer, cea mai mare tranşă de până acum, care asigură, practic, vaccinarea persoanelor deja programate pentru prima doză, cât şi doza a doua şi, de asemenea, permite accelerarea campaniei de vaccinare prioritară a personalului din învăţământ, a persoanelor internate în centrele rezidenţiale care nu au fost vaccinate, dar şi a persoanelor care sunt, în momentul de faţă, în imposibilitatea de a se deplasa la un centru de vaccinare. Potrivit ultimelor statistici, 14 profesori constănțeni și un cadru auxiliar sunt infectați cu SARS-CoV-2.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233