dobroge.tv

Live

Veşti proaste pentru cei care intenţioneză să-şi cumpere o locuinţă la malul mării: au crescut prețurile cu 3% față de anul trecut

24 februarie 2021
Publicitate

Criza imobiliară se lasă aşteptată de cei care doresc să îşi cumpere o locuinţă, o spun specialiştii care au făcut publică statistica privind fluctuaţiile de preţuri. Potrivit experţilor imobiliari, anul 2021 vine cu o creştere de preţuri de peste trei procente la apartamentele din blocurile vechi, iar în ceea ce priveşte locuinţele din blocurile construite recent, se înregistrează o scădere de un procent faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Agenţii imobiliari scot din portofoliu apartamente în zone cheie din oraş. Astfel, preţurile variază între 55.000 şi 85.000 pentru apartamentele cu două camere, în funcţie de zonă.

Piața imobiliară a suferit în ultimul an modificări de prețuri și zone care dacă înainte de pandemie erau în topul preferințelor, astăzi se situează într-un con de umbră. Românii preferă zone mai retrase, dar și prețuri mai mici. Diferența de preț între apartamentele noi și cele vechi o face poziția și suprafața imobilelor. Chiar și așa, se anunță creșteri ale apartamentelor din blocurile construite în comunism.

Situat la etajul trei într-un bloc mai vechi construit în anii 1985-1987, decomandat, 72 metri pătrați. Se purta stocatura care se și vede în acest apartament. S-au menținut anumite elemente din perioada respective”, a declarat Erdin Ibadula, agent imobiliar.

Ușile interioare sunt din lemn masiv și sticlă, aducând în prezent stilul care se purta în perioada comunistă.

Proprietarul ne-a transmis un preț negociabil de la 129.000 de euro. Presupun că la 120.000 se va finaliza și tranzacția pentru cei care doresc să cumpere”, a mai declarat Erdin Ibadula, agent imobiliar.

De asemenea, apartamentele din blocurile construite în urmă cu mai bine de 30 de ani au în dotare și anexe sau boxe care vin în ajutorul proprietarilor care doresc să își depoziteze diverse lucruri. Prețurile pornesc de la 55.000 de euro pentru apartamentele cu două camere situate la periferia orașului și ajung la 85.000 de euro în Faleză Nord.

De exemplu, un apartament situat în zona de sud a orașului Constanța a costat 100.000 de euro anul trecut, în aceeași perioadă. Cu aproape 30.000 de euro mai puțin față de acum.

Cererea mică din ultimul an a determinat scăderea prețului apartamentelor noi cu 0,2 %. Apartamentele noi au ajuns la o valoare medie aproape 1250 de euro/mp, iar apartamentele vechi, conform specialiștilor în imobiliare au ajuns la o valoare medie de peste 1.261 de euro/mp, în creștere cu 3,1 %față de aceeași perioadă a anului trecut.

IANUARIE - FEBRUARIE 2021

APARTAMENTE NOI: valoarea medie - 1.249 euro/mp, în scădere cu 0,2% faţă de februarie 2020

APARTAMENTE VECHI: valoarea medie - 1.261 euro/ mp, în creştere cu 3,1% faţă de februarie 2020.

Ne mutăm în zonele de lux din orașul de la malul mării și din stațiunea Mamaia. Și se numesc astfel pentru că aici s-au ridicat în ultimii 10 ani cartiere întregi de blocuri noi, care sunt deja ocupate de proprietari. Iar construcţiile nu par să se oprească nici anul acesta. Apartamentele sunt cu mult mai spațioase, iar prețurile sunt mai mari chiar și la compartimentări de una sau două camere. Pornesc de la 44,900 de euro pentru cele de tip studio și ajung până la 125.000 de euro pentru cele de trei camere, cu loc de parcare inclusă.

În Constanța se înregistrează un aspect foarte important în sensul că blocurile vechi sunt situate în continuare poziționate foarte bine, cu piața aproape, cu facilitățile în imediata vecinătatea, respectiv școală, grădiniță, facultate. Blocurile noi au fost construite înspre nordul orașului sau chiar în stațiunea Mamaia și nu sunt locații așa de bine privite pentru cumpărători”, a declarat Marius Coman, director agenție imobiliară.

Potrivit specialiştilor, aşteptările vânzătorilor de apartamente au ajuns la o medie de 1.254 de euro pe metru pătrat în ianuarie 2021, în creştere cu un procent.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233