dobroge.tv

Live

Conferinţă despre lupta pentru sănătatea mintală. ''A fi sănătos mintal înseamnă a fi fericit''

Conferinţă despre lupta pentru sănătatea mintală. ''A fi sănătos mintal înseamnă a fi fericit''
25 februarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Sâmbătă, 27 februarie, ora 17.00, Şcoala şi Grădiniţa Brâncovenească alături de Curtea Brâncovenească va organiza Conferinţa „TULBURĂRI ALE MODERNITĂŢII: TEHNOLOGIE, MASCULINITATE ŞI FEMINITATE”, în Sala de Conferinţe de la Curtea Brâncovenească, str. Vasile Lupu, 43-45, Constanţa. 

„Performanţa absolută a unei şcoli este grija pentru sănătatea mintală a copiilor ceea ce, bineînțeles, nu exclude performanta școlară. Contextul social în care trăim germinează o criza psihiatrică majora în rândul tinerilor de azi și adulților de mâine. A fi sănătos mintal nu înseamnă numaidecât lipsa unui diagnostic psihiatric, ci mult mai mult, înseamnă a fi fericit!”, a subliniat Părintele Cezar Axinte, directorul Şcolii Brâncoveneşti.

Invitaţi să conferenţieze sunt Silviu MAN, actor, publicist şi Prof. univ. Radu BALTASIU. „Ce înseamnă tehnologia? Înseamnă maturizarea tehnologiei infantilizarea omului? Căderea lui din timp? Cum ne afectează în condiția noastră fundamentală de bărbați și femei? Care este rostul în a fi „domn”, „doamnă”? Omul, definit multimilenar prin bărbat și femeie, se reformează de ceva vreme tehnologic. Vom lăsa tehnologia să redefinească pe cine dorește, „nu ne opunem”, nu doar am cădea în ridicol, dar nici nu avem cum. Vom puncta, însă, modelele psihoculturale ale celor două mari instanțe omenești, cu trimiteri la dantela infinitelor corelații și conjecturi ale acestora cu etapele copilăriei și maturității. În nădăjdea redobândirii conștiinței de sine, spre rematurizarea omului”, au declarat cei doi invitaţi la Conferinţă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233