dobroge.tv

Live

Profesor cercetat după ce a apărut în chiloţi în faţa elevilor, la orele online

Profesor cercetat după ce a apărut în chiloţi în faţa elevilor, la orele online
26 februarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Un profesor de la Școala Centrală din Capitală este cercetat după ce s-a afișat în fața elevilor, la un curs online, doar în lenjerie intimă.

"Pentru mine a fost un șoc când am vazut filmulețul. Am crezut ca nu e real, e imposibil ca un cadru didactic să facă așa ceva, am zis că nu se poate și că nu e real", spune mama unui elev de clasa a XI-a pentru digi24.ro.

Părinții susțin că dascălul obișnuiește să jignească elevii constant. Prin urmare, au depus plângeri împotriva cadrului didactic la Ministerul Educației, la Inspectorat și la școală.

"Jignește elevii, le vorbește urât, are momente când vorbește urât de cum arată unii copii. De exemplu, unei fete care a și plecat din cauza lui, pentru că purta o bluză cu umerii în jos i-a zis: Să nu mai vii așa îmbrăcată că nu mă pot abține. Nu cred că pot să fiu de acord să preia alți copii și să continue cu acest comportament. Ideal ar fi ca proful să nu mai fie în învățământ pentru că este nociv", mai spune părintele.

Ministrul Educației a anunţat că a trimis corpul de control la Școala Centrală. Posibilele sancțiuni vor fi stabilite, însă, după finalizarea anchetei disciplinare.

"În calitate de ministru, n-o să mă antepronunț înainte de finalizarea anchetei. După finalizare, o să mă raportez la maximul de sancțiuni permise de cadrul legal, e cel stabilit în Parlament. Oricât de mult ne-am dori să-l forțăm, suntem obligat să respectăm legea până îl schimbăm", a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

"Sunt, din păcate, și astfel de exemple. Îndrăznesc să cred că sunt efecte secundare ale perioadei de criză pandemică. Ministerul Educației are în vedere și acest caz de la Școala Centrală. Nu e la prima abatere, nu e singura abatere reclamată, e vorba și că a transmis unor părinți rezultatele școlare ale altor elevi. Aceste lucruri sunt în analiză la nivelul inspectoratului și al corpului de control. Înainte să vin aici, am cerut să meargă corpul de control la școala centrală, pentru a verifica situația. E un exemplu regretabil și trebuie să beneficieze de măsuri în consecinţă", a mai spus Cîmpeanu.

Dascălul este în acest moment în concediu fără plată. Însă reprezentanții școlii au început demersurile în urma primei sesizări primite. Urmează să ia măsuri și în ceea ce privește a doua plângere depusă.

"Faptul că părinții au depus și la Minister plângeri, noi nu știm. Știu că au depus la inspectorat și la școală. Noi am citit și analizat sesizarea și am dispus măsurile legale în vigoare, conform legii educației. E dreptul lui să fie în concediu fără plată, ne-a cerut din motive personale și conform Codului Muncii, are dreptul să îi aprobăm această cerere", a declarat directoarea Școlii Centrale din Capitală, Mariana Vișan.

Reporterii Digi24 au încercat să stea de vorbă cu profesorul, însa până la această oră nu a putut fi contactat.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233