dobroge.tv

Live

CONSTANȚA, după un an de pandemie. Oraşul a pierdut mulți oameni de valoare

CONSTANȚA, după un an de pandemie. Oraşul a pierdut mulți oameni de valoare
26 februarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Vineri, 26 februarie, s-a împlinit exact un an de la primul caz de COVID-19 confirmat în România. În 26 februarie 2020, în România a fost confirmat primul caz de infectare cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 20 de ani din județul Gorj care intrase în contact cu un italian diagnosticat cu această boală. Bilanțul, la un an: 791.971 de îmbolnăviri, 20.167 de persoane decedate. De la debutul pandemiei, 733.616 persoane au fost declarate vindecate.

Primul caz de infectare cu Coronavirus a fost înregistrat, la Constanța, pe 11 martie 2020. Era al 39-lea caz pe țară. Bărbatul depistat pozitiv lucra în cadrul Spitalului Județean Constanța. De atunci și până acum, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 31.790 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Dintre acestea, 1.592 de cazuri au fost în rândul personalului medical: medici (364), asistenți medicali (731) și personal auxiliar (497). Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 338 de cadre didactice, 818 elevi, 203 studenți și 106 angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar). Din cele 31.790 persoane, 817 au decedat.

La Constanța a fost înregistrat primul deces al unui cadru medical din România, răpus de SARS-CoV-2. Nina Dumbravă era asistentă medicală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, secţia de Anestezie Terapie Intensivă - Chirurgie Cardiovasculară. Pe 21 aprilie doctorul Valeriu Neagoe a pierdut lupta cu nemilosul virus. Și renumitul chirurg Dumitru Octavian Unc s-a stins prematur din viață pe 24 octombrie 2020. Medicul șef al UPU Fetești care efectua gărzi și la Constanța a fost răpus tot de Covid. Și tot din cer își va veghea pacienții doctorul Mihai Horia Nicolae. Constanța a pierdut mulți oameni de valoare. Şeful ISU Dobrogea, Col. Daniel-Gheorghe POPA, a plecat grăbit dintre noi tot în toamna lui 2020, iar înainte de Crăciun, s-a stins din viață istoricul și criticul de artă, Doina Păuleanu.

În vreme ce medicii au continuat lupta cu inamicul nevăzut, timid, Constanța și-a primit turiștii. Și nu numai. În hotelurile de pe litoral au fost carantinați românii veniți din zonele roșii ale Italiei. Apoi, în iunie, a debutat, atipic ,sezonul estival 2020 despre care, hotelierii spun că au avut încasări cu 35%, mai mici decât în alți ani.

Dacă în lunile de vară incidența a fost redusă la Constanța, în toamnă cazurile de infectare cu coronavirus au crescut alarmant. La începutul lunii noiembrie, toate unitățile de învățământ au trecut în scenariul roșu iar pe 20 noiembrie Constanța a intrat în carantină până la 1 ianuarie 2021.

Momentan, Constanța este în scenariul galben. În ultimele 24 de ore au fost raportate 128 de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus iar campania de vaccinare se derulează normal. Patru noi fluxuri de vaccinare vor deveni operaționale, în județul nostru începând de luni, 1 martie 2021. Cabinetele vor face parte din noile centre de vaccinare avizate de DSP Constanța, din localitățile Mihail Kogălniceanu, Ovidiu, Cumpăna și Valu lui Traian. În primă fază, centrele vor deservi cu precădere persoanele vârstnice și pe cele cu boli cronice, iar imunizarea se va face cu vaccinul Comirnaty, dezvoltat de Pfizer și BioNTech.

Sursă foto: Hotnews.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233