dobroge.tv

Live

Regulamentul parcărilor, retras de pe ordinea de zi a ședinței. Vergil Chițac: „Am încredere că cetățenii vor înțelege scopul acestui demers”

Regulamentul parcărilor, retras de pe ordinea de zi a ședinței. Vergil Chițac: „Am încredere că cetățenii vor înțelege scopul acestui demers”
26 februarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a amânat pentru următoarea ședință a Consiliului local supunerea la vot a proiectul privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța.

Am elaborat un regulament al parcărilor care a suscitat atâtea discuții în ultima perioadă. Acest regulament înlătură toate dispozițiile nelegale pe care instanța le-a constatat și pentru care a anulat vechiul regulament și totodată corespunde întru totul scopului nostru, al tuturor, acela de a avea un oraș curat, un oraș în care cetățenii să poată respira un aer curat, cât mai puțin poluat.

Am luat cunoștință de faptul că anexele regulamentului, inclusiv cele referitoare la tarife, nu au fost niciodată încărcate pe pagina electronică a Primăriei Constanța, deși au circulat în spațiul public. Este o defecțiune a administrației pe care mi-o asum. Una de formă, nu de fond, pentru că, pe fond, sunt de acord cu acest regulament. Vă rog să aprobați să amânăm discutarea regulamentului și a anexelor într-o ședință ulterioară.

Eu am încredere că cetățenii vor înțelege scopul acestui demers, vor colabora constructiv pentru a crește semnificativ calitatea vieții în orașul nostru

Modernizarea infrastructurii stradale și dezvoltarea transportului public sunt procese care necesită răbdare, implicare și contribuție din partea fiecărui cetățean. Eu cred că fiecare dintre noi trebuie să ne aducem contribuția printr-o atitudine binevoitoare, o acceptare a schimbării pentru că singurul lucru veșnic este schimbarea și lucrul acesta trebuie să se vadă în binele comunității”, a declarat primarul Constanței.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, 26 februarie, primarul municipiului Constanța a vorbit despre execuția bugetului la finele trimestrului IV al anului trecut:

E important să conștientizăm cu toții că, anul trecut, noi am îndreptat spre prestații sociale însemnând transport, salubritate, termoficare, tichete Respect, burse, asistenți personali, creșe, cămin de bătrâni, Spitalul Municipal circa 258 de milioane de lei, adică 40 % din veniturile proprii. Este un lucru care trebuie să ne dea de gândit deoarece driblează dezvoltarea. Sigur că unele cheltuieli sunt absolut justificate. Spitalul Municipal trebuia finanțat în contextul pandemiei. De asemenea, toată zona aceea de la Direcția Generală de Asistență Socială. Însă când ne uităm pe termoficare, salubritate și transport găsim cea mai mare parte a subvenției acesteia și asta este situația în care suntem în momentul de față. Economia orașului nu produce bunuri cu valoare adăugată mare iar Constanța, după cum știți, a căzut multe locuri în ultimii 20 de ani la indicatorul PIB pe cap de locuitor”, a declarat Vergil Chițac.


Sursă foto: Primăria Constanța

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233