dobroge.tv

Live

NOILE MĂSURI, MOTIV DE REVOLTĂ

Taximetriștii constănțeni, în continuare nemulțumiți de noul regulament: „O să ieșim în stradă și o să blocăm orașul”

26 februarie 2021
Publicitate

Taximetriștii cu mașini mai vechi de 10 ani vor putea să circule în continuare. Municipalitatea i-a păsuit pe aceștia până în 2022. Însă chiar și așa, oamenii sunt revoltați. Celelalte puncte din regulament nu sunt pe placul lor. Aceștia nu vor avea neapărat o uniformă, dar trebuie să aibă o ținută decentă, mașinile să fie curat și să nu vorbească la telefon în timpul curselor.

Schimbarea mașinilor mai vechi de 10 ani a fost amânată până pe 31 decembrie 2022. Însă acest lucru nu-i mulțumește de șoferii de taxi din Constanța. Pandemia i-a afectat extrem de tare. Restricțiile impuse i-a obligat pe mulți să stea acasă, lucru care a dus automat și la un număr mai mic de clienți. Ceea ce înseamnă că nici încasări nu au fost. Iar de bani pentru cumpărarea unui nou autoturism nici nu se poate pune problema. Ștefan practică această meserie de cinci ani, iar noua modificare nu i se pare deloc potrivită pentru această perioadă.

Mi se pare ok măsura și totodată mi se pare nedrept. Dacă tu ai luat autorizația pe cinci ani, chiar dacă mașina a fost veche și ai luat-o pe legea veche, nu ar trebui să-ți scoată mașina în 2022”, spune Ștefan.

Regula însă nu este valabilă pentru toți. Reprezentanții primăriei spun că aceasta va fi aplicată doar în cazul autorizațiilor noi.

Autorizațiile emise își păstrează valabilitatea chiar dacă autovehiculul împlinește vârsta de 10 ani sau o depășește. Deci toate autorizațiile emise își păstrează valabilitatea. Cele noi vor fi emise numai în situația în care mașina este mai nouă de 10 ani”, a declarat Alin Vintilă, consilier de comunicare Primăria Constanța.

O altă schimbare care se regăsește în regulamentul privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi se referă și la vestimentația pe care trebuie să o aibă taximetriștii. Dacă nemulțumirile lor nu vor fi ascultate, șoferii amenință cu proteste.

O să ieșim în stradă și o să blocăm orașul, că nu avem ce să facem cu ce vor să facă ei. Sigur o să ieșim în stradă să protestăm. Că altfel nu se poate. Adică și noi suntem de acord cu ce vor să facă, să ai o ținută cât de cât decentă, să nu vii cu pantaloni scurți, să nu vii cu maieu la muncă, cu șlapi. Dar nu cu ce am înțeles că vor să facă, cu pantaloni lungi, cu cămașă. Că nu poți să stai în cămașă”, spune un șofer de taxi.

Un alt aspect care îi nemulțumea pe șoferii de taxi era obligativitatea unui contract cu o spălătorie auto. Aceștia se plâng c tarifele percepute erau mult prea mari, iar cheltuielile ar fi fost pe măsură, mai ales în contextul pandemiei în care încasările au scăzut considerabil.

Municipalitatea vrea să reducă și numărul taxiurilor din Constanța. Acesta ar urma să scadă de la 1.700 câte sunt acum la 1.200. Primăria va întocmi și o bază de date cu toți taximetriștii din Constanța, unde vor fi introduse inclusiv abaterile grave pe care aceștia le comit. Regulamentul se află în dezbatere publică pentru aproximativ 30 de zile și ar trebui să intre în vigoare până la începutul sezonului estival.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233