dobroge.tv

Live

Scandal în Parlament. PSD a adus două păpuşi la prezidiu. Florin Cîțu: „Eliberăm bugetul de furtul PSD-ist”

Scandal în Parlament. PSD a adus două păpuşi la prezidiu. Florin Cîțu: „Eliberăm bugetul de furtul PSD-ist”
01 martie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Dezbaterile pe bugetul pentru anul 2021 s-a lăsat cu discuţii aprinse. Premierul Florin Cîţu a afirmat, înaintea de a prezenta cifre din bugetul de stat pe 2021, că acest proiect are două elemente şi anume începerea reformei în toate cotloanele statului român şi menţinerea României în Europa şi alături de partenerii din Alianţa Nord-Atlantică. În timp ce vorbea prim-ministrul, parlamentari social-democraţi au adus două păpuşi de plastic la prezidiul unde stau preşedinţii Camerei şi Senatului, Ludovic Orban şi Anca Dragu, în semn de protest privind respingerea amendatului PSD care propunerea mărirea alocaţiilor pentru copii.

Florin Cîțu a prezentat proiectul de buget într-un discurs în care a atacat PSD.

„Fără modestie vă spun că acest buget este cea mai importantă realizare. Este primul buget al unei guvernări de 4 ani. O să mă asigur că o să fie o guvernare de succes care o să se vadă printr-o viață mai bună pentru români. Vom reuși doar dacă rămânem uniți și ne concentrăm pe reformă și investiții. Am tratat acest buget cu mare simț de răspundere. Suntem o coaliție, iar PNL este cel mai mare partid iar eu reprezint PNL în Guvern. Este responsabilitatea mea să ma asigur că PNL se va achita față de electorat. Bugetul are două elemente la care țin foarte mult. Începe reforma în toate cotloanele statului român. Oprim 30 de ani de furt PSD-ist din buget, din bani publici. A doua, reprezintă o declarație fermă că drumul României este în Europa și niciunde altundeva și în NATO. Garantăm românilor reformă și securitate”,a declarat premierul Florin Cîțu.

În timpul discursului, social democrații vociferau din sală și au intrat în dialog cu premierul. Parlamentarii PSD strigau „Alocații!”. „Vreți alocații, eu credeam că sunt pentru copii, dar văd că le vreți voi. Vreți bani de buzunar”, le-a transmis Florin Cîțu. „PSD țipă pentru că nu mai pot fura. Atât au înțeles ei din bugetul României. Țipă și înjură”, a mai spus Cîțu.

Premierul le-a transmis parlamentarilor prezenți la dezbateri că urmează reforma sistemului bugetar.

„Dispare sistemul de sporuri așa cum este el implementat azi. Cel mai important este să ne asigurăm că cei care își fac treaba sunt bine remunerați. Vom avea mai puțini oameni în consiliile de administrație”, a spus premierul.

În timpul dezbaterilor, parlamentarii PSD i-au adus lui Ludovic Orban păpuși, în semn de protest pentru că nu au fost majorate alocațiile.

„Probabil păpusile pe care le-ați adus sunt păpușile pe care le-ați manipulat și păpsușile cu care i-ați confundat pe români și nu vă mai țineți de astfel de comportamente. Mă puneți în situația de a le cere chestorilor să reasigure ordinea în sală. Lăsați circul”,le-a cerut Ludovic Orban parlamentarilor PSD.

Ciolacu: Ştiţi la fel de bine ca mine că PSD nu a guvernat 30 de ani în România. Sunt amantele şi politrucii dvs în Guvern

„Domnule prim-ministru, ca de fiecare dată eu v-am ascultat cu mare atenţie, eu un mincinos mai patologic ca dvs nu cred că am cunoscut vreodată. Sunteţi la guvernare de un an şi jumătate, în diverse formule, dvs fiind ministru de Finanţe pe timpul domnului Orban şi acum premier. Ştiţi şi dvs şi şeful dvs, domnul Orban, domnule Orban cred că sunteţi ultimul brontozaur în politică, nu mai există niciun om cu atâta vechime în politică, ştiţi la fel de bine ca mine că PSD nu a guvernat 30 de ani în România. Sunt amantele şi politrucii dvs în Guvern. Am înţeles că PSD fură din buget. Eu îmi aduc aminte de Unifarm, nu era PSD formaţiunea politică care ne-a ţinut pe toţi în casă, în timp ce voi furaţi. Toate dosarele sunt la DNA, Curtea de Conturi. Chiar nu ţi-e ruşine să vii să spui că noi furăm? Vezi cine a fost la OLAF şi să îl rogi să dea cu subsemnatul, prietenul tău de coaliţie. Bugetul pe care l-aţi prezentat e o ruşine pentru România, e un buget în care nu aţi considerat oportun să investiţi în Sănătate şi Educaţie, sau să creşteţi alocaţii şi pensii, conform legilor în vigoare. Acesta e bugetul austerităţii şi veţi fi judecat de români pentru asta”, a declarat liderul PSD Marcel Ciolacu la tribuna plenului reunit.

El a mai spus că nu se aştepta ca premierul să încalce legea prin acea anexă la buget care alocă 380 milioane doar către administraţiile locale ale PNL, USR-PLUS şi UDMR.

„Eu, în schimb, domnule Cîţu nu mă aşteptam să veniţi cu un buget care încalcă legea, tocmai dvs care vă războiaţi cu Al Capone. Împărţirea banilor discreţionat din buget este o infracţiune, domnule Cîţu. E o premieră absolută anexa bugetar 7.03, nimeni nu şi-a permis în 30 de ani să vină cu o anexă direcţionată doar pentru anumite formaţiuni politice. Întotdeauna aceste lucruri s-au dezbătut în Parlament şi s-au adoptat în Parlament. Vrem să ştim criteriile pe care le-aţi folosit şi cine a justificat aceste alocări. Nu aţi avut bani de pensii, de alocaţii, pentru mineri, pentru profesori, în schimb aţi avut 380 milioane să daţi la PNL, USR şi UDMR”, a completat Ciolacu.

Sursă foto: News.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233