TULCEA. Patru braconieri de flori prinși în Parcul Național Munții Măcinului: au reușit să fure 1.500 de fire de ghiocei
Ghioceii nu sunt doar vestitorii primăverii, ci și a amenzilor. În zona Dobrogei există specii care sunt protejate de lege. Așa că cine le culege poate fi sancționat. În Parcului Național Munții Măcinului au fost prinși mai mulți braconieri de flori. 1.500 de fire au reușit aceștia să fure. Patru persoane au fost amendate.
Patru persoane au fost amendate cu câte 5.000 de lei după ce au fost prinse în timp ce culegeau ghiocei într-o zonă protejată din munții Măcinului. Mulți dintre aceștia erau rupți cu tot cu bulb. Braconierii de flori au luat 1.500 de fire, unii cu bulb, ceea ce nu mai permite creșterea altora în loc.
„Patru dintre ei au și fost sancționați. Două persoane fiind în proces de identificare, pentru că au fost șase cu mașina de la Iași, să vii pentru a recolta ilegal flori. Eu cred că înseamnă o informație anterioară, o premeditare, deci nu au venit întâmplător, neștiind că se află într-o arie protejată”, a declarat Viorel Roșca, directorul Parcului Național Munții Măcinului.
Au fost identificați șase oameni de către echipele care au venit cu premeditare în Parcul Național Măcin pentru a culege ilegal ghiocei, o specie deosebită. Planta se aflată pe Lista roşie a speciilor periclitate din Europa.
„Lista roșie înseamnă prin lege. O specie care se dezvoltă numai în Dobrogea și în numai în câteva locuri pentru că are adaptări speciale. Lista roșie înseamnă o listă cu specii rare, vulnerabile sau periclitate la nivel național”, a mai declarat Viorel Roșca, directorul Parcului Național Munții Măcinului.
Amenda pentru persoanele fizice este cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei, pentru persoane juridice între 30.000 și 60.000 de lei.
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
.jpeg)
Zile de sărbătoare la malul mării: Bricul Mircea poate fi vizitat de doritori
.jpeg)
Unde este amplasat containerul pentru deșeuri voluminoase?

RAJA: Zilele Constanței, marcate prin concerte pline de emoție și energie
Premiul Opera Omnia pentru critică și istorie literară acordat prof. univ. dr. Angelo Mitchievici, de la Facultatea de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța
ePatrimoniu, o platformă digitală modernă, ușor de accesat și de utilizat
Gara Constanța, din 1960 până azi – 65 de ani de mobilitate și progres
ANAT cere un mecanism european obligatoriu de protecție împotriva falimentului companiilor aeriene
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

