dobroge.tv

Live

Focar de coronavirus la Colegiul Militar „Alexandru Ioan Cuza”. 16 elevi au fost testaţi pozitiv

Focar de coronavirus la Colegiul Militar „Alexandru Ioan Cuza”. 16 elevi au fost testaţi pozitiv
07 martie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Forţele Navale Române informează că vineri, 5 martie, la Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” 16 elevi erau confirmaţi pozitiv, izolaţi, conform procedurilor legale, dintre care 8 elevi în unitate, 6 elevi internaţi în Spitalul Medical Modular de Intervenţie şi Tratament (SMMIT) Constanţa şi 2 elevi izolaţi la domiciliu, iar toţi ceilalţi elevi ai colegiului neconfirmaţi COVID-19 şi prezenţi în unitate, în număr de 347, sunt carantinaţi în spaţiile colegiului. 

În aceeaşi zi, situaţia în celelalte două structuri militare de învăţământ era următoarea: la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Viceamiral Ion Murgescu”, niciun elev militar infectat COVID-19 şi 1 cadru militar carantinat la domiciliu; la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, niciun student militar infectat COVID-19, 1 cadru didactic infectat COVID-19, în izolare la domiciliu.

 „În acest context, în conformitate cu Ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Sănătăţii Nr. 3.235 din 5 februarie 2021, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/ instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, comandantul Colegiului Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”, a hotărât, la propunerea Consiliului de conducere al colegiului, trecerea la scenariul 3 (roşu), în care elevii vor învăţa on-line, de la sediul instituţiei pe o perioadă de 14 zile”, transmit Forţele Navale Române.

 La Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” cursurile se desfăşoară conform scenariului 1 (verde), faţă-în-faţă, iar la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” procesul de învăţământ se desfăşoară potrivit scenariului 2 (galben), cu respectarea strictă a normelor de protecţie sanitară. Personalul medical al instituţiilor de învăţământ din Forţele Navale Române monitorizează, permanent, starea de sănătate, atât a efectivului de elevi şi studenţi militari, cât şi a personalului militar şi civil, iar elevilor şi studenţilor militari le sunt suspendate învoirile şi permisiile, precum şi vizitele sau primirea de pachete din afara unităţilor. 

Pentru reducerea riscului de creştere a numărului de infectări cu noul coronavirus SARS CoV-2 la Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Viceamiral Ion Murgescu” şi Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, conducerea Statului Major al Forţelor Navale a dispus luarea unor măsuri de protecţie individuală şi colectivă, pentru combaterea transmiterii intracomunitare a îmbolnăvirii elevilor şi studenţilor militari, din cele trei instituţii de învăţământ ale Forţelor Navale de la Constanţa.

În vederea prevenirii îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a implementat încă de la debutul pandemiei o serie de măsuri care se respectă cu rigurozitate pentru a le asigura studenţilor un cadru sigur din punct de vedere medical. În acest sens se asigură studenţilor şi întregului personal materialele sanitare necesare prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, precum şi condiţiile necesare pentru menţinerea distanţei fizice şi implicit reducerea interacţiunii directe. 

În incinta Academiei Navale, atât în spaţiile închise, cât şi în spaţiile deschise, purtarea măştii este obligatorie. Odată cu revenirea în campus pentru activitatea aferentă semestrului II al anului universitar 2020 – 2021, toţi studenţii militari au fost testaţi. În prezent, studenţii militari participă la toate activităţile didactice în format fizic, cu respectarea circuitelor de acces şi defluire în/din sălile de curs şi laboratoare, spaţiile în care se desfăşoară activităţile didactice sunt aerisite şi dezinfectate la fiecare pauză. 

Tot în vederea limitării îmbolnăvirilor cu virusul SARS-coV-2, servirea mesei se desfăşoară în deplină siguranţă, cu un număr redus de studenţi, mesele fiind situate la distanţa prevăzută de normele sanitare în vigoare şi având separatoare de plexiglas. În ceea ce priveşte organizarea activităţii didactice pentru studenţii civili, aceştia participă la cursuri şi seminare numai în format online, iar la laboratoare participă în format faţă-în-faţă, acestea desfăşurându-se după un orar diferit de cel al studenţilor militari, astfel încât să se evite interacţiunea. La Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, elevilor li s-a pus în vedere faptul că trebuie să evite pe cât posibil interacţiunile directe cu elevii Colegiului Naţional Militar, deoarece cele două instituţii de învăţământ militar utilizează în comun sala de mese, infirmeria şi câteva spaţii de depozitare. 

În fiecare dintre aceste incinte au fost intensificate activităţile de igienizare şi dezinfecţie. De asemenea, elevii militari şi personalul Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale au obligaţia de a purta măşti de protecţie de unică folosinţă şi de a respecta, pe cât posibil, limita minimă de distanţare fizică de 1,5 metri faţă de alte persoane.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233