dobroge.tv

Live

Polițiștii locali au descoperit deșeuri pe un teren din zona Popas Cișmea: proprietarii, somați să curețe mizeria

Polițiștii locali au descoperit deșeuri pe un teren din zona Popas Cișmea: proprietarii, somați să curețe mizeria
08 martie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Pentru a schimba imaginea Constanței, pentru ca orașul nostru să nu mai arate atât de murdar este nevoie de contribuția fiecăruia dintre noi, indiferent că vorbim despre autoritatea locală, asociații de proprietari, persoane fizice sau juridice.

În cursul lunii ianuarie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Protecția Mediului au identificat proprietarii terenurilor virane din zona DN2A - Popas Cișmea, perimetrul curprins între bd-ul Tomis și lacul Siutghiol pe care erau depozitate deșeuri municipale amestecate, precum și deșeuri inerte.

Pentru a nu se perpetua obiceiul unora de a arunca deșeurile pe acele suprafețe, polițiștii locali au somat proprietarii pentru salubrizarea și împrejmuirea terenurilor, în conformitate cu prevederile OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului, respectiv conform prevederilor HCL nr. 184/2013.

Ca urmare, în perioada februarie - martie proprietarii au igienizat terenurile și au luat măsuri de asigurare a perimetrului prin împrejmuirea acestora. Menționăm că, sancțiunea pentru neluarea măsurilor de salubrizare este între 3.000 lei - 6.000 lei pentru persoane fizice și 25.000 lei - 50.000 lei pentru persoane juridice conform prevederilor art. 96 alin. 1 din OUG nr. 195/2005. De asemenea, neîmprejmuirea terenurilor se sancționează cu amendă contravențională de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoane fizice și de la 1.000 lei la 2.000 lei pentru persoane juridice.

Astfel, Primăria Constanța mulțumește celor care s-au conformat solicitărilor polițiștilor locali și au igienizat, respectiv au împrejmuit terenurile pe care le au în proprietate. Acesta ar trebui să fie un exemplu de urmat pentru toate persoanele care dețin terenuri sau imobile care, dacă nu sunt îngrijite, se transformă în focare de infecție.

Păstrați Constanța Curată! Fiecare dintre noi contribuie la curățenia orașului!


Sursă foto: Primăria Constanța

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233