dobroge.tv

Live

Marinarii români vor beneficia de cursuri de perfecționare: investiția se ridică la 40 de milioane de lei

08 martie 2021
Publicitate

Cursuri de perfecționare pentru viitorii marinari. Printr-un proiect aprobat de Ministerul Transporturilor, navigatorii vor avea parte de materiale de studiu la cele mai înalte standarde. Investiția se ridică la 40 de milioane de lei.

Vești bune pentru navigatori. Cei care au ales viața pe mare vor beneficia de un portofoliu cu materiale de studiu care îi vor pregăti pentru cariera dorită.

Este vorba în special despre cursuri. Un simulator integrat, multi purpose, punte, mașină, de ultimă generație. Despre cursuri pentru navigatorii fluviali, pentru că, după cum știți, avem și un număr important de navigatori fluviali, în jur de 10.000 de navigatori fluviali. Cursuri pe care le cer companiile, chiar dacă nu intră în zona cursurilor obligatorii”, a declarat Ovidiu Cupșa, director CERONAV.

40 de milioane de lei - aceasta este suma pe care Ministerul Transporturilor o pune la dispoziție prin programul de fonduri nerambursabile pentru perfecționarea marinarilor.

Demersurile pentru obținerea acestor fonduri nu au fost ușoare, însă în cele din urmă, proiectul a fost aprobat.

Proiectul a fost depus, se află la Ministerul Transporturilor și urmează să intre în Comitetul Tehnic Economic al ministerului. Urmează să obțină toate aprobările necesare pentru a fi finanțat. Este un proiect care presupune modernizarea centrelor de simulare pe care le are CERONAV”, a mai declarat Ovidiu Cupșa, director CERONAV.

Obiectivul proiectului îl reprezintă creşterea gradului de siguranţă în transportul maritim şi fluvial prin îmbunătăţirea nivelului de competenţe ale personalului din transporturile navale.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233