dobroge.tv

Live

Elevii constănțeni au protestat la Guvern: sunt revoltați de schimbarea modului în care s-ar putea aplica gratuitatea pe mijloacele de transport

08 martie 2021
Publicitate

Elevii constănțeni au protestat în Capitală. Aceștia sunt nemulțumiți de schimbarea modului în care se aplică gratuitatea pe mijloacele de transport. Asociațiile de elevi din România trag încă un semnal de alarmă cu privire la intenția Guvernului de a emite o Ordonanță de Urgență care schimbă regulile de aplicarea a gratuității la transport impuse de Legea educației.

Zeci de elevi constănțeni s-au strâns la București, în fața sediului Guvernului, pentru a protesta față de modificările care urmează a fi aduse legii educației. Principala lor nemulțumire este legată de intenția guvernanților de a elimina gratuitatea pe mijloacele de transport.

După ce că în perioada pandemiei statul nu ați fost în stare să asigurați accesul la educație, acum când elevii pot merge fizic la școala să recupereze o parte din materie, îi obligați să facă eforturi financiare uriașe sau chiar să stea acasă și să nu mai meargă la cursuri. Este deja destul de clar că și acest Guvern urăște elevii și studenții și îi vrea condamnați la sărăcie”, a declarat Andreea-Sabina Spătariu, președinte AEC.

Eliminarea transportului gratuit pe raza județului i-a făcut pe elevii constănțeni să protesteze în Capitală. Ei spun că în județ există foarte mulți copii fără posibilități materiale pentru care transportul gratuit era ca o gură de aer proaspăt, având în vedere că nu și-ar fi putut permite să ajungă la școli.

Și profesorii cred că gratuitatea transportului este un avantaj pentru elevi. Mulți copii provin din familii cu posibilități financiare reduse, iar transportul până la școală este de multe ori prea costisitor.

Sunt elevi care provin din familii modeste și au nevoie de acest sprijin material pentru a continua cursurile. Altfel se vor ivi situații când nu vor putea ajunge la școală. Transportul în comun este scump și familiile respective nu pot plăti aceste sume”, a declarat Cătălina Dumbravă, director Școala Gnerală nr. 10 Constanța.

Nici părinții nu sunt de acord cu această măsură. Ei sunt de părere că gratuitatea transportului era benefică în special pentru copiii din medii defavorizate.

Era un lucru bun, dar dacă s-a eliminat, nu știu cum se vor descurca copiii aceia”, spune o mămică.

Conform noii legi, costurile legate de transport ar urma să fie achitate de copii și decontate, ulterior de autorități. Asta ar presupune ca elevul să dispună de suma necesară achiziționării abonamentului. Legea adoptată în toamna anului trecut prevede gratuitatea la toate tipurile de transport, pe tot parcursul anului calendaristic.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233