dobroge.tv

Live

SALVARE CONTRACRONOMETRU

Marinari ucraineni, salvaţi de la moarte de nava românească GSP Falcon. Oamenii s-au luptat cu valuri de 4 metri - VIDEO

11 martie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Tragedie în Marea Neagră. O navă sub pavilion ucrainean s-a scufundat, iar doi marinari au murit, în timp ce unul este în continuare căutat. Din fericire, pentru 10 salvarea a venit de la o navă românească. Condiţiile meteo au fost extrem de dificile, valurile depăşind 4 metri.

Cei zece marinari salvaţi se află pe nava GSP Falcon şi vor fi aduşi în Portul Constanţa.

Citeşte şi: NAVA SCUFUNDATĂ ÎN MAREA NEAGRĂ. O femeie va fi dusă la spital cu elicopterul GSP, după ce starea de sănătate i s-a înrăutăţit

Purtătorul de cuvânt al Grup Servicii Petroliere, Radu Petrescu, a declarat că joi, la ora 4.40, nava GSP Falcon a recepţionat un mesaj de urgenţă de la nava “Volgo Balt 179”.

“Operaţiunea de salvare a început fără întârziere, în condiţii meteo deosebit de dificile 50 km/h şi valuri de 4 metri”, a afirmat Radu Petrescu.

El a precizat că ultimul mesaj transmis de “Volgo Balt 179” este că nava a fost abandonată.

“Cele zece persoane salvate se află în spitalul navei GSP Falcon şi primesc toate îngrijirile necesare. Un membru al echipajului nu a fost găsit până în acest moment. Operaţiunea de salvare continuă”, a mai declarat Radu Petrescu.

Marinarii vor fi transportaţi la dana de pasageri din Portul Constanţa la finalizarea operaţiunilor de salvare.

Echipajul navei este format din 13 persoane, 12 bărbaţi şi o femeie, toţi cetăţeni ucraineni.

Directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, Daniel Manole, a declarat că nava Artemis trimisă la operaţiunile de salvare a navei scufundate se va întoarce la Constanţa, considerându-se că este prea periculos, având în vedere că sunt valuri, să fie preluaţi marinarii salvaţi, aceştia fiind în siguranţă pe nava Falcon.

Volgo Balt 179 este o navă cargo, construită în anul 1973, înregistrată în Ucraina, care are pavilionul înregistrat în Insulele Comore. Vasul părăsise portul rusesc Rostov pe Don în data de 6 martie şi se îndrepta spre Constanţa, unde urma să ajungă în cursul serii de joi, 11 martie.

Ultima poziţia comunicată de Volgo Balt 179 la momentul SOS a fost la 76 de mile în largul Mării Negre (peste 130 de kilometri în larg).

UPDATE. Cei 10 membri ai echipajului salvați:

- Severa Iori;

- Khlyznutsa Igor;

- Alexandru Cernov;

- Gaidai Sergey;

- Morozov Denis;

- Solovyov Vitaly;

- Remishevsky Nikolai;

- Dementiev Sergey;

- Nikolaenko Dmitry;

- Sokolova Angelina;

Dispărut în mare este căpitanului secund Bolathanov Ramzan.

„Suntem triști să anunțăm că au murit căpitanul Borisenko Alexander și electromecanicul Lisachenko Grigory”, conform Serviciul de stat pentru transport maritim și fluvial din Ucraina.

UPDATE

Din cele 10 persoane care se află la bordul GSP Falcon, nouă sunt bărbați și se află într-o stare de sănătate bună, primesc la bordul navei ceaiuri, pături. Cea de-a 10-a persoană este femeie și se află într-o stare mai puțin bună, în înrăutățire, din păcate”, a mai declarat pentru Dobrogea TV Radu Petrescu, director comunicare Grup Servicii Petroliere

Acesta a fost și motivul pentru care un elicopter pregătit pentru misiuni de evacuare medicală a fost solicitat pentru a o duce pe femeie de la nava de salvare pe aeroportul Mihail Kogălniceanu. De acolo, un elicopter SMURD a transportat-o pe ucrainiancă la Spitalul Județean de Urgență din Constanța.

Pacienta are stare generală bună, nu este hipotermică, este cooperantă”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt SCJU Constanța.

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233