dobroge.tv

Live

Elicoptere americane Black Hawk vor survola România, de la baza Mihail Kogălniceanu. „Se vor respecta procedurile standard de reducere a zgomotului“

Elicoptere americane Black Hawk vor survola România, de la baza Mihail Kogălniceanu. „Se vor respecta procedurile standard de reducere a zgomotului“
12 martie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Biroul de Relaţii Publice al Forţelor Terestre ale S.U.A. din Europa şi din Africa, cu sediul la Wiesbaden, Germania, a transmis vineri, 11 martie, o înştiinţare către comunitate cu privire la intensificarea activităţilor de zbor în zonele Bucureşti, Sibiu şi Satu Mare. 

În perioada 12-16 martie, aproximativ 10 elicoptere aparţinând Forţelor Terestre ale S.U.A. urmează să decoleze de la baza Mihail Kogălniceanu, din România, către bazele de antrenament din Letonia. Elicopterele Black Hawk aparţin Brigăzii 1 Aviaţie de Luptă, care face parte din Divizia 1 Infanterie, cu sediul la Fort Riley, în Kansas, detaşate în Europa pentru o rotaţie de 9 luni, în sprijinul operaţiunii Atlantic Resolve. 

„În această perioadă, este posibil ca localnicii din zona aflată în proximitatea oraşelor Bucureşti, Sibiu şi Satu Mare să vadă o formaţie amplă de elicoptere în zbor“, spun americanii. Zborurile sunt planificate între orele 8:00 şi 18:00. 

Se vor respecta procedurile standard de reducere a zgomotului“, dau oficialii SUA asigurări. 

„Pentru noi este importantă relaţia cu aliaţii din România şi luăm din proprie iniţiativă toate măsurile pentru a fi buni vecini, în timp ce ne păstrăm eficienţa în luptă. În scopul protejării sănătăţii şi asigurării protecţiei militarilor participanţi şi a populaţiei locale, se vor lua măsuri de prevenţie împotriva COVID-19, cum ar fi purtarea măştilor, distanţarea socială, desfăşurarea activităţii în ture, prin rotaţie. Brigada va efectua proceduri de screening, testare şi carantinare în Germania, la baza de antrenament Grafenwoehr, înainte de a pleca spre destinaţiile de pe teritoriul aliaţilor şi partenerilor. Începând cu luna aprilie 2014, Forţele Terestre ale S.U.A. din Europa şi din Africa au coordonat eforturile terestre din cadrul operaţiunii Atlantic Resolve a Departamentului Apărării, prin dislocarea unităţilor din Statele Unite în misiuni de rotaţie de nouă luni în Europa. Dislocarea forţelor pregătite pentru luptă, credibile, ale Statelor Unite în Europa, în sprijinul operaţiunii „Atlantic Resolve” reprezintă o dovadă clară a angajamentului puternic, neclintit, al Statelor Unite faţă de NATO şi de Europa. Prin antrenamentele bilaterale, multinaţionale, în comun, operaţiunea „Atlantic Resolve” consolidează nivelul de pregătire, sporeşte interoperabilitatea şi îmbunătăţeşte legăturile dintre armatele aliate şi partenere“, arată Forţele SUA.

Sursă foto: bloomberg.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233