Când ajung primele doze de vaccin anti-COVID produs de Johnson&Johnson în România

Vaccinul de la Johnson&Johnson va ajunge în România la jumătatea lunii aprilie, dar prima tranşă va număra doar câteva zeci de mii de doze, anunţă coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiţă. Fiind monodoză, se pretează mai mult centrelor mobile, a precizat el, scrie Digi 24.
Valeriu Gheorghiţă a spus, marţi, 16 martie, în conferinţă de presă, că vaccinul Johnson&Johnson va ajunge în România cel mai probabil în a doua jumătate a lunii aprilie.
„În a doua jumătate a lunii aprilie dacă nu mă înşel ar trebui să primim probabil prima tranşă. Nu este una consistentă, probabil că vom primi câteva zeci de mii de doze. Reamintesc faptul că se administrează într-o singură doză, deci schema de vaccinare este simplificată. Din acest motiv nu au fost luate decizii finale vizavi de categoria de persoane eligibile. Ţinând cont de faptul că este un vaccin recomandat tuturor celor cu vârsta de peste 18 ani şi care nu au contraindicaţii cunoscute, vom vedea care va fi strategia prin care vom folosi acest tip de vaccin”, a spus dr. Gheorghiţă, potrivit Mediafax.
Acesta a precizat că, din punct de vedere practic, fiind vaccin care se administrează într-o singură doză, acesta se pretează mai mult pentru centre mobile şi pentru vaccinare în localităţile în care accesul la centrele de vaccinare este mai redus.
„Asta nu înseamnă că nu va fi accesat şi de restul categoriilor de persoane”, a mai spus dr. Gheorghiţă.
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat, în 11 martie, vaccinul dezvoltat de producătorul Johnson&Johnson. Acesta este primul vaccin împotriva coronavirusului care se administreză într-o singură doză.
Sursă foto: Tion
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
.jpeg)
Zile de sărbătoare la malul mării: Bricul Mircea poate fi vizitat de doritori
.jpeg)
Unde este amplasat containerul pentru deșeuri voluminoase?

RAJA: Zilele Constanței, marcate prin concerte pline de emoție și energie
Premiul Opera Omnia pentru critică și istorie literară acordat prof. univ. dr. Angelo Mitchievici, de la Facultatea de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța
ePatrimoniu, o platformă digitală modernă, ușor de accesat și de utilizat
Gara Constanța, din 1960 până azi – 65 de ani de mobilitate și progres
ANAT cere un mecanism european obligatoriu de protecție împotriva falimentului companiilor aeriene
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

