dobroge.tv

Live

Domeniul HoReCa ar putea primi ajutor de la Guvern: scutirea plății impozitului ar fi prelungită până la vară

16 martie 2021
Publicitate

Guvernul vrea să prelungească scutirea de la plata impozitului pentru cei din HoReCa până la vară. Măsura propusă vine în sprijinul celor din industrie, după un an cu pierderi colosale. În prezent, plata impozitului pentru cei din industria ospitalității a fost amânată până la sfârșitul acestei luni.

Hoteluri aproape goale, restaurante închise și nenumărate restricții, mai exact, un dezastru- asta a însemnat anul pandemiei pentru HoReCa. Pierderile au fost de ordinul miliardelor, spre disperarea celor cu afaceri în industrie. Mii de angajați au fost trimiși în șomaj tehnic, iar mulți patroni au fost nevoiți să pună lacătul pe afacerile lor.

Cei cu afaceri în sectorul ospitalității au fost scutiți de plata taxelor și a impozitelor până în luna martie. Guvernul propune ca această măsură să fie prelungită până la vară.

În aceste condiții, Guvernul a luat în calcul anumite măsuri, pentru a-i menaja pe antreprenorii cu venituri pe minus.

Impozitul specific nu a fost plătit şi nu se plăteşte până în martie anul acesta şi pentru că sunt restricţii în continuare ne gândim să prelungim lucrul acesta, deci impozitul specific pentru acest sector nu a fost plătit”, a declarat premierul României, Florin Cîțu, în cadrul unei dezbateri online.

Cei din industrie văd această măsură ca pe o oază în deșert. Mai sunt multe de făcut pentru resuscitarea acestui sector, însă orice ajutor este binevenit, în aceste vremuri de criză.

Este o măsură bună, de sprijin a HoReCa și considerăm că este o măsură necesară. Pentru că, în momentul în care va trece această criză, cu siguranță această industrie este cea care va reveni și să nu uităm, că de aici se plătesc multe impozite și taxe. Nu numai din HoReCa, ci și din industriile de pe orizontal. Pentru că toți ceilalți care sunt furnizori ai HoReCa”, a declarat Cristian Bărhălescu, manager agenție turism.

Este un ajutor concret. Apreciem toți cei din domeniul HoReCa orice inițiativă a Guvernului de a sprijini domeniul. Ce e sprijin este binevenit pentru că, categoric și anul 2021 o să fie un an destul de dificil”, a declarat Nicu Lascu, patron restaurant.

Pierderile constatate până acum sunt de peste șapte miliarde euro la nivel de industrie hotelieră şi HoReCa. Asta ar însemna peste 1,5 miliarde euro, impozit către stat.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233