dobroge.tv

Live

DORNICI SĂ SE IMUNIZEZE

20 de fluxuri noi de vaccinare vor fi deschise săptămâna viitoare la Pavilionul Expozițional din Constanța

19 martie 2021
Publicitate

De săptămâna viitoare, în municipiul Constanța vor fi deschise 20 de noi fluxuri de vaccinare împotriva COVID-19. Capacitatea de vaccinare se va dubla, ajungând la peste 1500 de persoane într-o singură zi. În prezent, sunt deschise 16 fluxuri la Pavilionul Expozițional Constanța. De menționat este faptul că în noile fluxuri oamenii se pot imuniza doar cu vaccinul Pfizer.

Se lucrează intens la Pavilionul Expozițional din Constanța asta pentru că de săptămâna viitoare se vor deschide încă 20 de noi fluxuri de vaccinare. Astfel, numărul se va dubla, ajungând la 36 de fluxuri de vaccinare.

Categoric, e o metodă bună și necesară. Cât mai repede de ne-am vaccina cu toții ca să scăpăm de starea asta de un an de zile care ține și ne ține închiși în case”, spune o constănțeancă.

Nu mă interesează că eu am ajuns la rând acum. Foarte bine. Să vedem dacă o să fie coadă. Eu mă așteptam să fie coadă afară până acum”, spune un constănțean.

În prezent, la centrul de la Pavilionul Expozițional se administrează atât serul de la Pfizer, cât și cel de la AstraZeneca. Acestea acoperă un număr de 840 - 860 de persoane care se pot vaccina într-o singură zi. După deschiderea noilor fluxuri capacitatea se va dubla. Astfel numărul de persoane care doresc să se vaccineze va depăși 1.500.

Aceste 20 de noi fluxuri vin în ajutorul populației pentru că există o dorință din ce în ce mai mare de vaccinare. În plus, avem în vedere și deschiderea centrelor de vaccinare de la Băneasa, Negru Vodă și de la Cobadin. Acestea vor fi funcționale undeva pe la începutul unii aprilie, dar totul depinde și de disponibilitatea de vaccin la nivel național”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Medicii spun însă că în ultimele trei săptămâni numărul persoanelor care au venit să se vaccineze la centrul din Constanța este de patru ori mai mic.

Din nefericire și nu înțeleg de ce se întâmplă fenomenul ăsta, de cel puțin o săptămână de zile suntem cu cel puțin 100-150 de persoane mai puține prezente în centru. Pentru mine este îngrijorătoare situația, având în vedere valul de noi cazuri de COVID care apar. Sperăm că deschizându-se pentru populația generală, afluxul va fi mai mare și putem ajunge cu noua capacitate la dublu. Adică 1.600 de cetățeni pe zi”, a declarat Emilian Tatu, medic post vaccinare la Centrul de vaccinare din Constanța.

Până la această dată peste 350.000 de persoane s-au înscris pe listele de vaccinare. Chiar și așa, rata de infectare se află pe un trend ascendent, fapt ce îngrijorează autoritățile și ne apropie tot mai mult de 6 cazuri la mia de locuitori, pragul de la care este posibilă carantinarea orașului. Rata incidenței a atins vineri în municipiu 5,27 de cazuri la mia de locuitori.

Vectorii care contribuie la apariția cazurilor noi în ultima perioadă este faptul că școlile s-au deschis și grădinițele s-au deschis. În contextul în care noi nu am apucat să acoperim un număr suficient de mare de cetățeni vaccinați”, a mai declarat Emilian Tatu, medic post vaccinare la Centrul de vaccinare din Constanța.

În cele 20 de fluxuri noi de la Pavilionul Expozițional oamenii se vor putea imuniza doar cu vaccinul Pfizer.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233