dobroge.tv

Live

Credincioșii constănțeni, așteptați la miezul nopții să ia Lumina Sfântă

Credincioșii constănțeni, așteptați la miezul nopții să ia Lumina Sfântă
26 mai 2020
Redactia DTV
Publicitate

Constănțenii pot merge diseară la slujba de Înviere. Aceasta va fi oficiată în toate bisericile și mănăstirile care aparțin de Arhiepiscopia Tomisului. Decizia a fost luată de Înalt Prea Sfinția Sa, Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, după ce anul acesta, din cauza stării de urgență credincioșii nu au putut participa la Sfânta Liturghie. Prin urmare, Arhiepiscopia Tomisului a hotărât ca slujba să fie oficiată din nou, de Înălțare, adică în noaptea de 26 spre 27 mai.

Decizia a fost încuviințată de BOR care susține că “se înacadrează în virtutea principiului autonomiei eparhiale”. Programul pentru Odovania Învierii începe la ora 23.40, când clerul iese din biserici, cântând „Învierea Ta Hristoase…” și oferă lumina credincioșilor prezenți. La ora 24:00 se citește Evanghelia Învierii și începe Slujba Utreniei Învierii și în jur de 1.30 va începe slujba Sfintei Liturghii.

Diferența este că nu se va oferi Paște sfințit (ca la Înviere) ci anaforă, după rânduiala liturgică. Lumina pe care o vor primi credincioșii este Lumina adusă, de Paști, de la Ierusalim și care a fost păstrată în toată această perioadă în sfintele altare. Având însă în vedere că este în vigoare starea de alertă, creștinii care la noapte vor merge la Înviere trebuie să știe că, potrivit legii, slujbele se pot oficia în curtea bisericii, cu respectarea distanțării sociale iar folosirea măștilor de protecție este obligatorie pentru toți participanții la slujbe. 

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233