dobroge.tv

Live

STRUCTURA ANULUI ŞCOLAR 2020-2021

Deciziile ministrului Educaţiei, după consultările cu părinţi şi elevi. Examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, anul şcolar se încheie în 25 iunie

Deciziile ministrului Educaţiei, după consultările cu părinţi şi elevi. Examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, anul şcolar se încheie în 25 iunie
25 martie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpanu, a anunţat, joi, după consultări cu reprezentanţii părinţilor şi ai elevilor, 10 măsuri care au fost adoptate prin consens.

Una dintre acestea vizează faptul că examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, respectiv 22-25 iunie probele scrise ale Evaluării Naţionale, 28 iunie – 1 iulie pentru Bacalaureat. Ministrul a precizat că probele de competenţe vor fi echivalate.

Cîmpeanu a precizat că pentru clasele terminale structura anului şcolar nu va suferi vreo modificare. Pentru celelalte clase, vacanţa de primăvară va fi între 2 aprilie – 4 mai, iar semestrul al doilea se va încheia în 25 iunie.

”Propunerea a fost asumată de MEN, a plecat de la solicitarea puternic fundamentată epidemiologic. (...) Ceea ce am comunicat a fost agresat cu toţi partenerii de dialog. Va face obiectul unui ordin de ministru. Dacă am ajuns la un numitor comun, astăzi emitem ordinul de ministru”, a mai anunţat ministrul Educaţiei.

„În urma consultărilor deschis și constructive, luând în considerare toate propunerile formulate, au rezultat următoarele 10 concluzii:

– Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut. la examenul de bacalaureat probele de comeptență vor fi echivalate.

-Structura anului școlar nu va suferi nicio modificare pentru clasele terminale, care termină vacanța pe 9 mai. Pentru celalalte clase se face punte între cele două vacanțe de paște, între 2 aprilie și 4 mai.

– În perioada 12-30 aprilie elevii din clasele terminale participă la cursuri online.

– Semestrul al doilea se încheie pe 25 iunie.

-Având în vedere reducerea cu o săptămână a semestrului al doilea, se pot comprima acele activități de evaluare și încheierea situației școlare, astfel că nu va fi nevoie de recuperări, datorită efortului cadrelor didactice și a faptului că nu se dau tezele semestriale.

-Evaluarea națională pentru clasa a doua se reprogramează în luna mai.

-Pentru localitățile carantinate, simulările se vor organiza după ieșirea din carantină.

-Programul național de acțiuni remediale se va organiza în întreaga perioadă în care există actiități didactice, doar până la pragul de infectare de 6 la mia de locuitori.

-Sunt convins că problema testării în școli va fi rezolvată foarte rapid, în sensul în care vor exista teste non-invazive.

Această propunere a fost asumată de ministerul Educației. A plecat într-adevăr de la solicitarea bazată pe trendul de infectare. Ceea ce v-am comunicat a fost agreat de toți partenerii de dialog. Vedem cu totii zi de zi trendul ascendent al ratei de infectare, nu putem face abstracție. Nu poate nimeni să garanteze că nu va mai exista nicio întrerupere. Trebuie să ne adaptăm rapid și responsabil.”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233