dobroge.tv

Live

Investitorii în turism, în pragul revoltei: au plătit deja două tranșe de bani pentru nisipul pe care nu-l pot amenaja. "Anul acesta nu se va putea exploata noua zonă creată''

26 martie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Avem plaje europene, dar obiceiurile rămân românești. Noile plaje de pe litoral, extinse cu bani europeni, sunt din nou motiv de scandal. Nu vor fi gata la început de sezon, nu vor avea șezlonguri, umbreluţe sau beach baruri și nu știm cine le va igieniza în fiecare seară, după ce pleacă turiștii. Investitorii în turism de la Constanța sunt în pragul revoltei: au plătit deja două tranșe de bani pentru nisipul pe care nu îl pot amenaja și exploata.

În Mamaia, suprafaţa de nisip s-a mărit cu câțiva kilometri în nici trei luni. Acest lucru a fost posibil datorită finanțării obținute de la Uninea Europeană. Statul român a contribuit cu doar 15%. Odată cu banii au venit însă și condițiile. Timp de cinci ani, după finalizarea unui proiect european, nu poți desfășura activități generatoare de profit.

Roberto TORTORA, operator de plajă: "Ne va crea mari probleme financiare, mari daune. Sezonul acesta va fi un sezon compromis şi la nivel de deschidere, la nivel de personal, la nivel de clientelă"

Claudiu MANOLACHE, operator de plajă: "În următorii 5 ani de zile nu știu dacă se poate face ceva pe acea plajă. Întrebarea care este pe buzele tuturor este cine face curăţenie pe acea plajă, facem noi, operatorii sau statul.

George ȚICU, manager beach bar: "Din ce-am înțeles, anul acesta nu se va putea exploata noua zonă creată. Ne încurcă pentru că practic este o concurență neloială”

Altfel spus, noile plaje nu pot fi închiriate, iar concesionarii care au luat bucăți de plajă de la Apele Române nu mai au deschidere la apă.

Concesionarii plajelor au plătit deja două facturi anuale la Apele Române pentru vechile bucăți de nisip care nu mai sunt atractive pentru turiști. În fața lor au răsărit alte plaje, aflate lângă mare, departe de orice beach bar sau de promenada stațiunii. De-aici, scandalul.

Roberto TORTORA, operator de plajă: "Când am închiriat plajele aveam o promenadă, doi vecini și un vecin - apa. Da? Firul apei. Acuma nu mai avem: firul apei este la 200 de metri circa. Şi chestia asta cred că ne va crea mari probleme: și nouă, și turiștilor"

George ȚICU, manager beach bar: "Pentru că un client care vine la noi și ne plătește o sumă de bani pentru șezlong trebuie să parcurgă 100 m în plus până la apă şi acei metri pe care-i parcurge nu-I parcurge în linie dreaptă, trebuie să facă cumva slalom printre cei cu prosoape”

Claudiu MANOLACHE, operator de plajă: "Dacă dumneavoastră sunteți la 300 metri de beach bar și vreți să beți o bere, s-ar putea să vă luați o roabă. Ca să nu mai faceți un drum până la beach bar, nu ?... Sau o găleată"

Corina MARTIN, agent de turism: "Nu știm ce vor putea face turiștii noștri pe plajele care au suprafețe de 300 m, până la posibilitatea de a cumpăra o limonadă, un suc sau de a cumpăra ceva de mâncare"

Sezonul estival se va deschide la 1 mai, cu plajele într-un aspect de șantier.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233