dobroge.tv

Live

Valeriu Gheorghiţă anunţă că se studiază adaptarea vaccinurilor anti-COVID la noile tulpini: „Este posibil să fie nevoie să efectuăm o a treia doză”

Valeriu Gheorghiţă anunţă că se studiază adaptarea vaccinurilor anti-COVID la noile tulpini: „Este posibil să fie nevoie să efectuăm o a treia doză”
28 martie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că firmele care au dezvoltat vaccinuri anti-COVID-19 evaluează deja adaptarea acestora la noile tulpini şi, dacă vom avea o prevalenţă crescută a acestor cazuri, „este posibil să fie nevoie să efectuăm o a treia doză cu vaccinul adaptat”. Gheorghiţă nu crede, însă, că va fi nevoie de vaccnare sezonieră împotriva noului coronavirus, scrie news.ro.

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, la Antena 3, despre imunitatea dobândită după vaccinare şi a afirmat: „În opinia noastră, probabil că vorbim cel puţin de 12 luni rata răspusului imun, însă avem nevoie de mai multe date prin monitorizarea periodică a persoanelor vaccinate”.

În legătură cu eficienţa vaccinurilor împotriva unor noi mutaţii, Gheorghiţă a afirmat că în acest moment companiile evaluează adaptarea noilor vaccinuri pentru noile variante.

Probabil, în cazul în care vom avea o prevalenţă crescută a acestor infecţii în rândul poplaţiei, este posibil să fie nevoie să efectuăm o a treia doză cu vaccinul adaptat noilor tulpini”, a mai declarat preşedintele CNCAV.

Potrivit acestuia, infectările după vaccin se pot produce pentru că vaccinurile nu au o eficacitate de 100%.

Vorbim de o eficacitate are este variabilă între 60 – 70% până la 90-95%, dar avem circa 5% dintr epersoane care nu dezvoltă un răspuns imun protector, dar acest tip de răspuns nu se dezvoltă după niciun timp de vaccin şi nici după boala naturală. Practic, sunt persoane areactive care nu dezvoltă un nivel protector de anticorpi. Vorbim despre 5 persoane dintr-o 100”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Întrebat dacă va fi necesară vaccinarea anuală împotriva noului coronavirus, preşedintele CNCAV a precizat: „În opinia mea şi nu doar a mea, a specialiştilor, probabil că nu. Este posibil să fie anumite categorii de persoane care sunt la risc să dezvolte anumite forme severe unde e posibil să fie nevoie de o singură doză, de un booster, însă nu cred că vom ajunge să facem vaccinare sezonieră ca la gripă”.

În plus, Gheorghiţă afirmă că „este obligatoriu” să vaccinăm peste 100.000 de persoane pe zi, altfel nu vom reuşi să ajungem pragul de imunitate colectivă.

După a doua jumătate a lunii aprilie trebuie să depăşim 100.000 de persoane pe zi. (...) Din 13 aprilie vom deschide aproximativ 125 – 130 de noi cabinete de vaccinare, iar din 6 aprilie vom creşte capacitatea de vaccinare de la 60 de persoane pe cabinet la 90 de persoane”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă, precizând că în luna aprilie se intenţionează vaccinarea a 2 milioane de persoane.

În iunie – iulie ar trebui să avem cel puţin 6-7 milioane de persoane vaccinate”, a mai precizat Gheorghiţă.


Sursă foto: gov.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233