dobroge.tv

Live

Liceeni constănțeni, la „cârma” județului: elevii au făcut parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, organizat de Ziua Instituției Prefectului

05 aprilie 2021
Publicitate

Un altfel de Comitet Județean pentru Situații de Urgență, organizat de Ziua Instituției Prefectului. Rolurile liderilor instituțiilor din județ au fost interpretate de mai mulți tineri de liceu. Împreună au dezbătut o posibilă carantinare a municipiului Constanța. Elevii au venit cu propuneri, idei, seturi de măsuri și opinii bine articulate.

Prefectura județului, Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar Județean - Sunt doar o parte dintre instituțiile la cârma cărora s-au aflat, simbolic, preț de câteva ore mai mulți liceeni din Constanța.

Sunt genul de persoană care consideră că orice gen de experiență este o experință benefică, cu atât mai mult o experiență într-o asemenea conjunctură, în care am avut șansa de a sta eu la masa de prezidiu și reprezentanții instituțiilor pe scaune. M-am simțit excepțional”, a declarat David Niculae, elev Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța.

Aceștia au simulat o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care s-a votat carantinarea municipiului.

Acești oameni depun o muncă titanică și pe umerii lor stau toate protestele, pe umerii lor stă toată repulsia asta din partea societății și totuși oamenii aceștia se țin tari. Acești reprezentanți trebuie să se ducă acasă, au și ei o familie”, a mai declarat David Niculae, elev Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța.

Atât pregătirea dinainte de eveniment, cât și evenimentul propriu zis m-a ajutat să înțeleg cât mai bine motivul pentru care au fost luate restricțiile cât și modul în care sunt luate deciziile în sine și consider că a fost o experiență care m-a ajutat foarte mult”, a declarat Ariana Dudună, elevă Colegiul Național „Mihai Eminescu” Constanța.

Cei 10 elevi au consultat înainte Hotărârea de Guvern 293/2021 și un proiect de hotărâre de carantinare.

Întradevăr este dificil să le respectăm pe toate și să fim de acord cu toate pentru că intervine și rațiunea noastră și plăcerile noastre care sunt un pic sacrificate. Dar, ce să facem? Trebuie să le respectăm și am înțeles mult mai bine cum se gândesc toate acestea”, a declarat Melisa Bilal, elevă Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța.

În sală s-au aflat și liderii de drept ai instituțiilor, care i-au privit îndeaproape pe tineri. Prin acest eveniment s-a dorit înțelegerea motivelor care au dus la măsurile impuse, precum și de necesitatea lor pentru a depăși situațiile dificile.

Au văzut cât de important este să ne racordăm la realitate, să ne racordăm la ceea ce cu adevărat contează în această perioadă, anume măsurile de prevedere, anume să depășim cu precauție toate piedicile. Per ansamblu, nota 10”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general ISJ Constanța.

Au o percepție corectă asupra efectelor nedorite ale acestor restricții. Dar, au totodată și o imagine foarte matură asupra a ceea ce înseamnă resursele necesare, precum și asupra a ceea ce ar însemna nerespectarea acestor restricții”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

La final, tinerii au primit diplome, statuete și cărți. Evenimentul a marcat Ziua Instituției Prefectului care a fost decretată oficial în 2018.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233