Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, prezent la Mangalia: „Mă bucur să constat că se fac paşi importanţi în dotarea structurilor MAI”

Poliţia de Frontieră are în dotare o dronă de mari dimensiuni pentru supravegherea graniţei maritime, iar ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, prezent la ceremonia de lansare a acestui nou serviciu, a afirmat că acest sistem complex va inspecta zona de Coastă a Mării Negre. "Se fac paşi importanţi în dotarea structurilor MAI cu astfel de capabilităţi, ceea ce va îmbunătăţi răspunsul structurilor operative la provocările din ce în ce mai mari din teren”, a arătat Bode, scrie news.ro.
Lansarea unui serviciu de supraveghere a frontierei maritime cu dronă, în parteneriat cu Agenţia Europeană pentru Securitate Maritimă, a avut loc, marţi după-amiază, la sediul Grupului de Nave Mangalia, în prezenţa ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.
El a declarat că astfel Poliţia de Frontieră are un nou instrument pentru moniorizarea spaţiului aerian şi terestru.
„După cum aţi putut observa, de pornit, porneşte, o să vedem şi cum funcţionează şi aş vrea să îmi permiteţi să spun câteva cuvinte într-un moment important pentru Poliţia de Frontieră care începând de astăzi are încă un instrument în activitatea de monitorizare a spaţiului aerian şi terestru, un sistem complex de supraveghere care va inspecta zona de coastă a Mării Negre, oferind informaţii importante pentru asigurarea securităţii frontierei. Mă bucur să constat că se fac paşi importanţi în dotarea structurilor MAI cu astfel de capabilităţi ceea ce va îmbunătăţi răspunsul structurilor operative la provocările din ce în ce mai mari din teren”, a afirmat Lucian Bode.
De asemenea, şeful Serviciului Supraveghere şi Control Naval din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, comisar şef de poliţie Ionel Pavel, a declarat că drona poate fi operată pe o distanţă de 200 de kilometri de la locul de lansare, pentru o perioadă de şase ore, indiferent de condiţiile hidrometeorologice.
„Sistemul este unul performant, dotările sale tehnice permiţând să fie operată pe o distanţă de 200 de kilometri de la locul de lansare pentru o perioadă de şase ore, indiferent de condiţiile hidrometeorologice. Dotările sale includ mai multe tipuri de senzori şi sisteme utilizate pentru misiune de supraveghere şi monitorizare, ca de exemplu un senzor optoelectronic cu funcţionare în regim de zi şi noapte, senzor automat de scanare şi detectare pe timp de zi a diverselor obiecte aflate la suprafaţa mării precum şi un sistem de identificare automată a navelor corelat cu un sistem pentru recepţionarea mesajelor de urgenţă pe mare. Serviciul care operează sistemul în cauză este unul complex, compus din punct de comandă şi control la sol, gestionarea datelor şi informaţiilor primite în timp real, asigurarea comunicării cu centrul de comandă şi control al SCOMAR şi cu unităţile de trafic aerian”, a transmis Ionel Pavel.
El a precizat că un sistem similar, dar de mai mici dimensiuni, funcţionează deja la bordul navei Poliţiei de Frontieră „Ştefan cel Mare”, iar drona respectivă poate zbura 40 de minute pe distanţe de până la 10 kilometri.
Sursă foto: News.ro
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație
_1024x576.jpg)
Se decopertează și se asfaltează strada Baba Novac: restricții majore de trafic
-Trei-constănțeni-amendați-cu-90.000-lei-pentru-aruncarea-deșeurilor-pe-domeniul-public-(2).jpg)
Trei constănțeni, amendați. Și-au aruncat deșeurile pe domeniul public

Atenție, se întrerupe furnizarea apei în Costinești și Schitu
Violență în familie: un bărbat reținut pentru 24 de ore. A încălcat ordinul de protecție
L-ați văzut? Un bărbat a fost dat dispărut
Boris Brejcha, legenda muzicii electronice, în fața publicului din Cluj
PILDAS, proiectul numărul 1 în competiția FDI 2025, lansat oficial la Universitatea „Ovidius”
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

