dobroge.tv

Live

DOUĂ NOI LOVITURI GRELE

După ce pandemia le-a compromis afacerile operatorilor de plajă vara trecută, anul acesta autoritățile vin cu noi măsuri

06 aprilie 2021
Publicitate

Dublă lovitură pentru operatorii de plajă! După ce Apele Române nu va distribui sectoarele de plajă la începutul sezonului estival pe motivul că acestea nu sunt gata, mai nou patronii de beach-baruri vor fi obligați să închidă la ora 20.00. Aceasta este o nouă prevedere a regulamentului emis de Primăria Constanța privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în Constanța și Mamaia.

E forfotă mare pe plajele de pe litoralul românesc.

Agenții economici au început amenajarea plajelor. O parte dintre ei și-au scos deja umbrelele pentru a fi recondiționate.

Deși pregătirile par firești, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată. Operatorii de plaje primesc o dublă lovitură sub centură.

Practic, uitați-vă și dumneavoastră cât este din punctul acesta și până la apă. Cât are de mers un client, iar zona aceea noi nu putem să o administrăm. Și beach barul, nu putem să mergem cu el prea în față pentru că trebuie să respectăm zona a doua, de pe vechiul PUZ”, spune George Țicu, manager terasă plajă.

Apele Române nu va pune la dispoziție sectoarele de plajă decât de la 1 iulie, cu două luni mai târziu față de anii trecuți. Antreprenorii sunt contrariați.

Cum poți să vii să spui că predat sectoarele de plajă pe 01.07? Pierdem o lună de zile, 20 de zile sunt de vârf, pierdem weekendul de Rusalii, pierdem practic vreo 30-40% din încasările unui sezon”, a declarat George Țicu, manager terasă plajă.

În plus, aceștia vor fi obligați să tragă obloanele la ora 20.00. Este noua prevedere a regulamentului făcut public de Primăria Constanța care vizează organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor publice din Constanța și stațiunea Mamaia

Mi se pare o aberație să închizi la ora 20.00. Ok, pune 22, pune 23. Și nu are nicio implicație cu COVIDul această regulă. Pur si simplu este un regulament pe care vrea Primăria să-l facă. Sunt foarte multe cununii pe plajă, sunt foarte multe lucruri și plus că astea nu se fac în full sezon, se făceau în extra sezon. Și vă dați seama că toate vor trebui contramandate. Ei chiar nu se gândesc că o sa falimentează foarte multe businessuri”, a mai declarat George Țicu, manager terasă plajă.

Nici membrii Asociației RESTO nu sunt de acord cu această decizie și vor face mai multe demersuri în acest sens.

Normal că nu sunt de acord cu așa ceva. Turismul din Constanța va avea de pierdut, constănțenii vor avea de pierdut. Noi prin Asociația RESTO o să facem anumite propuneri, de care Primăria va ține sau nu va ține cont”, a declarat Constantin Cîrlan, patron beach-bar.

Regulamentul a stârnit revoltă și în rândul tinerilor. Petrecerile până la răsărit au rămas pentru ei doar o amintire.

Reporter: Cum va fi vara ta și distracția?

Constănțean: Cred că în altă țară.

Mă prindea dimineața. Uneori mă prindea răsăritul pe plajă. Aveam zile când ieșeam din cameră la 3”, spune un tânăr.

Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, cadrul legislativ subliniază faptul că beach-bar urile sunt încadrate ca baruri de zi.

Ele sunt catalogate în legislația de resort, drept baruri de zi și atunci propunerea a fost ca orarul de funcționare să fie pe parcursul zilei, având în vedere această încadrare”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Decizia finală va fi luată de consilierii locali care vor aproba regulamentul în această formă, însă până atunci operatorii economici de pe plajă pot participa la o dezbatere publică în data de 16 aprilie ca să își spună părerea.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233