dobroge.tv

Live

ALERTĂ. Măşti periculoase, vândute în România!

ALERTĂ. Măşti periculoase, vândute în România!
01 iunie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Zeci de tipuri de măşti menite să ne ofere protecţie ne fac mai mult rău decât bine. Este avertismentul directorului general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, care atrage atenţia, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, asupra pericolului la care ne expunem atunci când le purtăm. 

Paul Anghel avertizează că o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măşti, sporind riscul de infecţie în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecţie suplimentare.

„ALERTĂ. Câteva modele de măşti aflate pe sistemul de alertă rapidă RAPEX privind produsele periculoase. Capacitatea totală de filtrare a măştilor este insuficientă, iar măştile nu se adaptează corespunzător la faţă. În consecinţă, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măşti, sporind riscul de infecţie în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecţie suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie”, avertizează Paul Anghel într-o postare pe Facebook. 

Într-o intervenţie la Digi24, preşedintele ANPC, Eduardt Cozminschi, a explicat că sunt 32 de tipuri de măşti care nu au trecut testele europene privind calitatea: "Măştile ar trebui să protejeze în proporţie de 95% contra prafului, bacteriilor sau a polenului. Cele neconforme nu o fac. Orice SRL a început să facă măşti de protecţie, dar ele nu asigură niciun fel de protecţie... Sunt sute de mii de bucăţi. Nu numai că nu protejează, dar pot apărea şi efecte secundare, cum sunt alergiile. Amenzile pentru un comerciant sunt de la 10.000 de lei în sus. Măştile neconforme au fost retrase de la comercializare temporar sau definitiv".

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233