Live

Neregulile din largul mării vor fi descoperite mai repede, de acum înainte: Marea Neagră va fi supravegheată cu ajutorul dronelor

Marea Neagră este supravegheată de la Constanța printr-un sistem de drone, care identifică ţintele de la 200 de km depărtare. Aparatele de zbor sunt lansate de pe navele Gărzii de Coastă şi ajung în timp record în dreptul obiectelor neidentificate. Zboară şi ziua, şi noaptea şi pot vedea corpul uman de la înălţimi foarte mari.

De pornit, pornește. O să vedem și cum funcționează”, a declarat Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

Poliția de Frontieră are în dotare acum drone noi de supraveghere. Acestea arată ca niște elicoptere în miniatură și au un sistem de înaltă performanță. Gadgeturile au și fost probate în portul militar din Mangalia.

Se pot executa misiuni până la o distanță de 200 de kilometri față de locul de lansare și recuperare. Operăm la o altitudine de 7.000 de picioare, în limitele București. Încercăm să acoperim cât mai mult din zona de competență pe mare”, a declarat Daniel Rusu, subcomisar Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Dronele pilotate de la distanţă, care supraveghează litoralul românesc, au fost trimise la Constanța de către Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă. Aparatele de zbor inteligente supraveghează frontierele maritime, descoperă traficul ilegal de imigranţi şi pescadoarele turceşti venite la braconat în apele comerciale româneşti.

Dotările sale includ mai multe tipuri de senzori și sisteme, utilizate pentru misiuni de supraveghere și monitorizare. Ca de exemplu, un senzor octoelectronic, cu funcționare în regim de zi și de noapte, senzor automat de scanare și detectare pe timp de zi a diverselor obiecte aflate la suprafața mării, un sistem de identificare automată a navelor și un sistem de recepționare a mesajelor de urgență pe mare”, a declarat Ionel Pavel, comisar șef Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Dispozitivele militare sunt folosite şi în operaţiunile de căutare şi salvare, dar şi pentru descoperirea navelor care poluează apele româneşti ale Mării Negre.

Un sistem complex de supraveghere, care va inspecta zona de coastă a Mării Negre, oferind informații importante pentru asigurarea securității frontierelor. Sunt absolut convins că acest echipament își va dovedi eficiența”, a mai declarat Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

Datele colectate de la zboruri sunt transmise instantaneu cu ajutorul unui sistem de comunicații prin satelit. Acestea ajută, de fapt, la identificarea țintelor care se văd pe radar.

Să nu uităm că România gestionează cea mai lungă frontieră externă a Uniunii Europene, în lungime de 2070 de kilometri, iar 250 de kilometri sunt frontieră maritimă, ceea ce reprezintă o adevărate provocare din punct de vedere operativ”, a adăugat Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

Zborurile au loc în zona de competență a României, de la Marea Neagră.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Fără apă caldă şi căldură în zona Centru, din cauza unei avarii RADET

Din cauza unei avarii apărută pe rețeaua de transport amplasată pe strada Traian, nu se pot asigura deocamdată...

Cîţu: Pentru restaurate, discutăm... dacă îşi vaccinează tot personalul, să fie deschişi tot timpul, să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă

Premierul Florin Cîţu a anunţat că poartă discuţii cu reprezentanţii din domeniul HoReCa, arătând, în acest...

Atenție, șoferi! De mâine, 6 străzi din municipiul Constanța devin cu sens unic

Noi măsuri de resistematizare rutieră vor intra în vigoare începând de miercuri, 21 aprilie. Mai exact, 6 străzi...

Florin Cîţu: Pentru mine important este că nu doresc să mai avem un lockdown, că putem să avem şi o economie deschisă

Premierul Florin Cîţu participă, marţi, la videconferinţa ”Bursa în anul crizei sanitare şi al...

Alexandru Arşinel şi soţia sa, internaţi după ce au fost diagnosticați cu Covid-19. Cei doi au avut rapelul la începutul lunii februarie

Actorul Alexandru Arşinel şi soţia sa sunt internaţi la un spital din Capitală, după ce a fost diagnosticat cu...

CONSTANŢA. Lucrări de amploare pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și de canalizare. RAJA şi autorităţile locale încearcă finalizarea lucrărilor într-un timp cât mai scurt

Investițiile din municipiul Constanța, în valoare de 98,7 mil. euro, cuprind reabilitarea și extinderea rețelelor...

METEO. Trei zile cu ploi în mare parte din ţară şi vreme rece

Urmează trei zile cu ploi în mare parte din ţară şi vreme rece pentru data din calendar. Mijlocul săptămânii va...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233