Live

CORONAVIRUS CONSTANȚA. 166 de cazuri noi din cele 1.018 de teste realizate, în ultimele 24 de ore

CORONAVIRUS CONSTANȚA. 166 de cazuri noi din cele 1.018 de teste realizate, în ultimele 24 de ore

Miercuri, 7 aprilie, s-a înregistrat o scădere ușoară a ratei de incidență aâtâ pe municipiu (5.97 la mia de locuitori), cât și pe județ (4,18 la mia de locuitori), față de ziua precedentă.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat astăzi, 7 aprilie, 166 noi îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 la nivelul județului Constanța.

Instituția Prefectului Județul Constanța a anunțat că de la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 39.606 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.019 persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 498 de persoane internate, dintre care 454 din județul Constanța și 44 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.567 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 1.800 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 495 de cadre didactice, 1.209 elevi, 260 de studenți și 155 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.757 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (396), asistenți medicali (800) și personal auxiliar (561).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (140 – 115 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 96 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 104 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 116 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 38 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 29 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 285 de teste antigen rapide și 733 de teste RT-PCR.

Reamintim că la nivel național, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercuri, 7 aprilie, 5.407 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, 175 de noi decese și 1.487 de persoane internate la ATI.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Fără apă caldă şi căldură în zona Centru, din cauza unei avarii RADET

Din cauza unei avarii apărută pe rețeaua de transport amplasată pe strada Traian, nu se pot asigura deocamdată...

Cîţu: Pentru restaurate, discutăm... dacă îşi vaccinează tot personalul, să fie deschişi tot timpul, să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă

Premierul Florin Cîţu a anunţat că poartă discuţii cu reprezentanţii din domeniul HoReCa, arătând, în acest...

Atenție, șoferi! De mâine, 6 străzi din municipiul Constanța devin cu sens unic

Noi măsuri de resistematizare rutieră vor intra în vigoare începând de miercuri, 21 aprilie. Mai exact, 6 străzi...

Florin Cîţu: Pentru mine important este că nu doresc să mai avem un lockdown, că putem să avem şi o economie deschisă

Premierul Florin Cîţu participă, marţi, la videconferinţa ”Bursa în anul crizei sanitare şi al...

Alexandru Arşinel şi soţia sa, internaţi după ce au fost diagnosticați cu Covid-19. Cei doi au avut rapelul la începutul lunii februarie

Actorul Alexandru Arşinel şi soţia sa sunt internaţi la un spital din Capitală, după ce a fost diagnosticat cu...

Unul dintre poliţiştii arestaţi în cazul bărbatului care a murit asfixiat, a fost suspendat. Celălalt a ieşit la pensie

Unul dintre poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean Argeş arestaţi preventiv în cazul bărbatului care a...

CORONAVIRUS ROMÂNIA, 20 aprilie. 2.931 de noi îmbolnăviri. S-a înregistrat cel mai mare număr de decese într-o singură zi, de la începutul pandemiei

În ultimele 24 de ore au fost raportate 2.931 de cazuri noi de COVID-19 din 35.746 de teste efectuate. Alți 237 de...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233