dobroge.tv

Live

Ministrul Transporturilor a anunţat că a fost semnat contractul pentru proiectarea completă a Autostrăzii Unirii

Ministrul Transporturilor a anunţat că a fost semnat contractul pentru proiectarea completă a Autostrăzii Unirii
08 aprilie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat semnarea contractului pentru proiectarea completă a Autostrăzii Unirii și semnarea contractului pentru reabilitarea podului de la Fetești peste brațul Borcea al Dunării, parte din autostrada A2.

„Astăzi, la semnarea care a avut loc la sediul CNAIR, i-am cerut proiectantului să prioritizeze tronsonul dintre Târgu Frumos și Lețcani. Moldova a așteptat suficient ca să aibă drumuri moderne. Pentru mine atât A8, cât și A7 sunt priorități și facem toate eforturile împreună cu echipa din minister și CNAIR ca să devină realitate în teren cât mai repede. Vrem și ne luptăm ca ambele proiecte să aibă finanțare din PNRR”, a spus ministrul la semnarea contractului pentru proiectarea completă (studiu de fezabilitate + proiect tehnic) a Autostrăzii Unirii, A8 - sectorul principal între Târgu Neamț - Iași – Ungheni, potrivit Mediafax.

Legea privind realizarea Auostrăzii Unirii, Iaşi – Târgu Mureş, a fost adoptată în noiembrie 2018 de plenul Camerei Deputaţilor.

Tot joi, CNAIR a semnat contractul pentru reabilitarea podului de la Fetești peste brațul Borcea al Dunării, parte din A2. Proiectul, în valoare de 67,7 milioane de lei prin finanțare europeană, este, potrivit ministrului Transporturilor, unul complex: acest pod nu a mai beneficiat de o reparație capitală de 4 decenii.

Lucrările presupun, printre altele, înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și pe trotuare, înlocuirea parapetului pietonal și direcțional, înlocuirea rosturilor de dilatație, refacerea protecției anticorozive la structura metalică și consolidări structurale cu grinzi.

„La fel ca în cazul reabilitării podului de la Cernavodă, pentru care contractul s-a semnat în februarie și unde se lucrează deja foarte bine, am cerut firmei care a câștigat licitația să execute lucrările în așa fel încât să se evite restricțiile de circulație în perioada sezonului estival”, mai spus Cătălin Drulă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233