dobroge.tv

Live

Cândva oaze de răcoare, astăzi gropi de gunoi: Fântânile din oraș vor fi readuse la viață, anunță Primăria Constanța

08 aprilie 2021
Publicitate

În paragină - așa au rămas multe dintre fântânile orașului. Locurile în care localnicii și turiștii ar trebui să găsească oaze de relaxare sunt uitate și pline de gunoaie. Autoritățile vin cu vești bune. Primăria a alocat fonduri pentru reabilitarea unor fântâni din oraș.

Peisajul din piațeta stațiunii Mamaia este dezolant.

Bazinul fântânii din centrul stațiunii Mamaia este lăsat în paragină. Acesta este umplut cu apă de ploaie pe luciul căreia plutesc gunoaie și alge.

Aceste imagini nu sunt singulare. Multe dintre fântânile arteziene au fost lăsate în paragină. Ele se află în zone de interes turistic, iar localnicii spun că și-ar dori reamenajarea lor.

Păcat că e lăsat în paragină de atâta timp. E un monument care ne reprezintă”, spune un constănțean.

Pe faleză sau în parc, fântânile arteziene pare că au fost uitate de timp. Oamenii își amintesc cu nostalgie de vremea când acestea funcționau. Pentru mulți tineri erau puncte de întâlnire și o plăcere să privească spectacolul oferit de jocurile de apă.

Pe faleza Cazinoului trec anual mii de turiști și localnici. Fântâna de aici, cu rang de monument istoric, nu a mai fost curățată și nu a mai funcționat de ani buni. În bazinul ei, acum zac gunoaie.

Autoritățile vin cu vești bune. Au fost alocate fonduri de peste 700.000 de lei pentru reabilitarea fântânilor. Astfel, fiecare bazin de agrement care se află în administrația primăriei va fi curățat și reparat, acolo unde este cazul. Pentru punerea lor în funcțiune se vor pregăti bazinele, se vor înlocui componentele defecte și se vor face revizii și verificări ale echipamentelor.

Există o procedură în derulare, o procedură de achiziție publică. Se va încheia pe 15 aprilie, iar ea se referă la întreținerea, punerea în funcțiune a cinci fântâni. Vorbesc despre fântânile situate în Parcul Arheologic, cea de la Cazino din Mamaia, două fântâni care se află pe Faleza Cazino în Constanța și fântâna din Parcul Viitorului care nu a mai funcționat de mult timp și necesită ample lucrări de repunere în funcțiune”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Fântânile arteziene vor funcționa pe tot parcursul sezonului estival, până pe 30 septembrie 2021.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233