dobroge.tv

Live

Open Doors sau Terapia prin Artă. Constănţenii fac cumpărături, iar copiii din centrele de plasament vor visa în dormitoare colorate

Open Doors sau Terapia prin Artă. Constănţenii fac cumpărături, iar copiii din centrele de plasament vor visa în dormitoare colorate
09 aprilie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Centrul Comunitar de Terapie prin Artă "Open Doors" iniţiază, în primăvara aceasta, Campania Cai Verzi Pe Pereţi, cu scopul de a strânge fonduri pentru pictarea camerelor din centrele de plasament, din Constanţa.

În aceste vremuri tulburi, în care omenirea este pusă la grea încercare, speranţa şi solidaritatea sunt cele care unesc inimi şi sparg bariere. Faptele bune pot aduce zâmbetul pe buzele celor care au uitat că viaţa nu înseamnă doar greutăţi, ci şi bucurie, bucuria de a dărui şi de a primi, bucuria de a visa cu ochii deschişi.

Asta şi-a propus şi Asociaţia Creative Life, din Constanţa, prin proiectul lor "Open Doors".

Centrul Comunitar de Terapie prin Artă "Open Doors" iniţiază, în primăvara aceasta, Campania Cai Verzi Pe Pereţi, cu scopul de a strânge fonduri pentru pictarea camerelor din centrele de plasament, din Constanţa. Cu alte cuvinte, asociaţia organizează acțiuni caritabile pentru persoanele defavorizate. Însă nu oricum, ci prin artă.

Uşile centrului sunt deschise pentru oricine, de la cel mai mic, la cel mai mare, tuturor persoanelor, indiferent de etnie, vârstă, religie, sau de mediul din care provin, spun inițiatorii proiectului. Astfel, cei care experimentează dificultăți de dezvoltare, medicale, educaționale, sociale sau mentale vor avea parte de ajutor.

Încă de la deschiderea Centrului Comunitar, oamenii cu suflet mare din spatele acestui proiect ambiţios au avut grijă să facă tot posibilul pentru ca speranţa să le fie transmisă şi celor din mediile defavorizate.

Deși în Constanța nu este un mediu foarte favorabil acțiunilor de acest gen, luptătorii din această asociaţie au reuşit să convingă sponsori şi oameni că merită să se implice şi să parieze în această terapie a sufletului.

Eveniment caritabil în ultimul weekend din aprilie

Toţi cei care vor să ajute, o pot face participând la următorul eveniment caritabil organizat de asociaţie. În ultimul weekend din aprilie (23-25 aprilie), va avea loc un bazar, în curtea centrului Open Doors, de pe strada Traian, nr.68, lângă clădirea BCR.

Organizatorii anunţă expoziții caritabile si vânzare de grafică, pictură, sculptură, haine de designer si accesorii, muzică live, desen în aer liber și mâncare bună. Astfel, constănţenii pot face cumpărături într-o atmosferă de sărbătoare şi vor dărui zâmbete pentru copiii din centrele de plasament pentru că 30% din vânzările evenimentului vor fi donate către #CaiVerziPePereți - o campanie prin care o mână de artiști locali pictează dormitoarele copiilor din centrele de plasament.

„Art Bazaar e despre fapte bune într-o lume nebună şi se întâmplă în curtea centrului Open Doors în ultimul weekend din aprilie.

Un bazar prin care tu poți ajuta copiii orfani să-și vadă visurile pe pereți. La propriu. 30% din vânzările evenimentului vor fi donate către #CaiVerziPePereți - o campanie prin care o mână de artiști locali pictează dormitoarele copiilor din centrele de plasament.

Așa că, pălăria pe care o vei cumpăra, ori paharul de gin home-made de care te vei bucura vor însemna un vis de copil înfăptuit pe perete și un artist local sprijinit de tine.

Am pornit de la vorba românească “Unde-s mulți puterea crește” şi ne-am unit forțele pentru Art Bazaar cu cei de la #Createria #DoorsClub #GMBComputers #BCR #ZoissHomeDesign #BricoDepot #DGASPCConstanta #Sticărești #iamnotanartist #CaiVerziPePereti #KeszRomania #LunaDesignStudio și alții.

Respectăm toate regulile de siguranță. Adună-ți prietenii și vino să facem bine împreună!”, se arată în descrierea evenimentului.

Terapia prin artă, visul unei studente

Într-un interviu acordat pentru radioconstanta.ro, Andreea Enache, manager de proiect, povestea că ideea deschiderii acestui centru comunitar „a încolțit în mintea mea în primul an de facultate, atunci când, fiind studentă la o universitate de arte și design din Anglia, am avut oportunitatea de a mă implica într-un proiect de voluntariat la un centru comunitar de stat. Acolo am descoperit „terapia prin artă”, lucrând cu veterani de război, persoane vulnerabile aflate în reabilitare, persoane vârstnice cu diverse afecțiuni precum Alzheimer, demență, Parkinson și copii cu dizabilități și autism, sindrom Down și așa mai departe. Tot atunci am hotărât că, la un moment dat, mă voi întoarce în țară și voi deschide un centru pentru comunitatea mea, în țara mea”.

Scopul acestui centru este de a introduce terapia prin artă în comunitate ca abordare conexă terapiilor consacrate la nivel local.

„Ne dorim să mediatizăm proiectul și să trezim interesul tuturor filantropilor cu spirit civic din orașul Constanța și celor care cred în bine şi în puterea tinerilor de a schimba direcția socio-culturală a orașului Constanța. Nevoia acestui centru comunitar vizează în primul rând oamenii din categoriile defavorizate și marginalizate este foarte mare. Obiectivele proiectului reprezintă crearea unui început de drum pentru grupul nostru țintă. Un drum pe care să se poată regăsi toți cei care cred în bine, frumos și armonie. Alt obiectiv este dezvoltarea unui centru de terapie alternativă ca tratament pentru persoanele care experimentează dificultăți de dezvoltare, medicale, educaționale, sociale sau mentale. Direcția socio-medicală urmărește plasarea unor voluntari în grupurile de suport existente și lucrează îndeaproape pentru a veni în sprijinul celor care au probleme cu dependențele”, a mai spus Andreea Enache.

La Centrul de Terapie prin Artă pentru comunitate „Open Doors” au loc și ateliere pentru ca participanții să poată căpăta diferite abilități și să se exprime prin desen, pictură, modelaj, colaj, artă reciclată și multe altele.

Oamenii care vor să doneze sau să se alăture proiectului pot găsi detalii pe site-ul www.open-doors.ro și pe pagina de facebook Atelier Open Doors.

Împreună pentru comunitate!

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233