dobroge.tv

Live

Povestea tragică a lui Matei, un băiețel de doar trei ani: a supraviețuit unei operații pe creier, dar a fost răpus de coronavirusul luat din spital

Povestea tragică a lui Matei, un băiețel de doar trei ani: a supraviețuit unei operații pe creier, dar a fost răpus de coronavirusul luat din spital
10 aprilie 2021
Redactia DTV
Publicitate

A supravieţuit unei operaţii complicate pe creier, dar a fost ucis de coronavirusul luat din spital. Este povestea tragică a lui Matei, un băieţel care, chiar azi ar fi împlinit trei ani. Părinţii dau vina pe medici care l-au internat într-un salon cu doi pacienţi vârstnici bolnavi de COVID. Revoltaţi, oamenii vor ca judecătorii să le facă dreptate, scrie Observator News.

O lună şi două zile a durat chinul micuţului şi în tot acest timp a fost plimbat prin trei spitale din Cluj-Napoca. Părinţii nu şi-ar fi închipuit niciodată că în spatele problemelor de reflux pentru care l-au internat la Spitalul de Copii se ascundea de fapt o tumoră cerebrală. După două săptămâni de investigaţii, medicii au decis să îl transfere la Clinica de neurochirurgie a Spitalului Judeţean pentru operaţie pe creier, menționează sursa citată.

A ieșit operația, copilul era bine”, spune Ariana, mama copilului pentru Observator News.

Răul cel mare avea să se întâmple însă în timp ce copilul era la Terapie intensivă. Din lipsă de locuri, medicii l-au internat pe micuţ în aceeași secţie cu alţi doi pacienţi vârstnici, scrie sursa citată.

Erau în stare foarte urâtă, din ce am văzut, aveau niște simptome, tușeau, aveau probleme cu respirația”, a spus pentru sursa citată Dumitru, tatăl băiețelului.

Abia după câteva zile, testul PCR a confirmat bănuielile tatălui: femeia şi bărbatul cu care Matei împărţea camera aveau COVID-19. Micuţul încă nu, dar se simţea din ce în ce mai rău. Avea febră şi dureri mari în piept şi în spate.

Sotul meu, de fiecare dată când mergea la vizita, îi spunea: domnul doctor, copilul face febră. E normal, e postoperator. Îi spunea și sotul meu: domnul doctor, nu-i faceti va rog o raza la plămâni, să vedem, să nu aibă ceva la plămâni. Nu, imposibil să aibă ceva”, spune Ariana, mama copilului pentru Observator News.

Matei a fost transferat la Infecțioase când avea deja 70% afectare pulmonară

Abia al treilea test PCR avea să iasă pozitiv. Trecuseră două săptămâni de la operaţie.

Abia în 2 aprilie, Matei a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase, dar mult prea tarziu. O confirma fișa de internare pe care scrie clar ca avea deja 70% afectare pulmonară, iar la ancheta epidemiologică este consemnat că a fost internat în acelasi salon cu doi pacienți confirmati cu COVOD-19, mai spune sursa citată.

În aceeaşi zi, medicii au decis să îl transfere la secţia de ATI a Spitalul de Copii. Pentru Matei începe o nouă luptă. Pe care, din nefericire, trei zile mai târziu băieţelul o pierde.

Toate acestea s-au grevat pe un organism fragil, fragilizat de boala anterioara pe care o avea copilul”, a declarat dr. Daniela Dreghiciu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Cluj-Napoca pentru Observator News.

Părinţii cer să se facă dreptate

Copilul a ajuns cu plamanii afectati din cauza lor. Copilul era bine, era acum viu. Vreau ca să plătească pentru ceea ce i-a făcut copilului meu”, spune mama lui Matei.

Post-operator, pacientul a fost monitorizat pe sectia de Terapie Intensivă și pus într-o rezervă de trei locuri împreună cu alti doi pacienti care la momentul respectiv erau negativi”, a declarat Flavia Ţopan, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Cluj pentru sursa citată.

Familia va depune o plângere la Colegiul Medicilor şi este decisă să meargă mai departe, în instanţă.


Sursă foto: Observator News

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233