dobroge.tv

Live

Clădire în paragină pe plaja Modern: turiștii și constănțenii care ajung în zonă sunt întâmpinați de ziduri sparte, gunoaie și mirosuri greu de suportat

13 aprilie 2021
Publicitate

Contrast pe plaja Modern din Constanța! În timp ce autoritățile igienizează zona și eliberează taluzurile de gunoaie, alții transformă clădirile în coșuri de gunoi. Se întâmplă încă de la intrarea pe plajă, acolo unde zace o construcție în paragină. Imobilul a devenit casă pentru oamenii străzii, iar locul s-a transformat în timp într-un real focar de infecție.

Deplorabil”, spune un constănțean.

Este imaginea pe care o vedem încă de la intrarea pe plaja Modern din Constanța. Clădirea situată pe nisip, la doi pași de mare, se află într-un stadiu avansat de degradare. Oamenii străzii și-au făcut adăpost aici în timpul iernii, iar primăvara iese la lumină tot dezastrul lăsat în urmă de aceștia.

Locul a ajuns astăzi groapa de gunoi a trecătorilor, iar unii dintre ei l-au transformat într-o toaletă publică.

Pe lângă mizeria și mirosul greu de suportat, clădirea a fost vandalizată și lipsesc bucăți întregi din ea. Ușile sunt sparte, la fel și pereții, iar din acoperiș cad bucăți uscate de stuf. Vântul șuieră prin ramele geamurilor, singurele rămase aproape întregi.

Arată destul de deplorabil așa. Nu știu când s-or gândi să o dărâme de tot ”, spune un constănțean.

Asta nu e de acum, e de cinci-șase ani. Nu știu dacă nu au văzut-o toți până acum ca să ia o măsură. Consumatori de băuturi, a devenit casa lor”, spune un constănțean.

În urmă cu mulți ani, aici funcționa o terasă la care pe timpul verii oamenii se răcoreau câteva ore în miezul zilei. Ulterior, clădirea a fost atribuită organizatorilor celui mai mare festival de muzică de la malul mării, însă numai câteva zile, în perioada verii. De când pandemia a stopat evenimentele, locul a ajuns o ruină. Acest lucru afectează imaginea zonei care ar avea un potențial turistic extrem.

Gheroghiță Dumitru, patron terasă: A rămas în paragină, după cum se vede.

Reporter: Scade mult imaginea zonei?

Gheroghiță Dumitru, patron terasă: Sigur, doamnă. Am pază. Am paznic care vine ziua, plus montat alarmă, camere și nu am avut probleme. În anii trecuți, până acum șapte-opt-zece ani erau probleme în fiecare iarnă.

Un lucru bun însă este că taluzurile au fost eliberate de vegetația uscată, fapt îmbucurător pentru patronii teraselor din zonă.

Anul ăsta ne bucurăm. I-au toaletat, i-au curățat. Eu sunt de trei săptămâni pe plajă aici. Cred că s-au cărat vreo 200 de containere cu crengi, gunoaie ce s-au strâns de sus”, a mai declarat Gheroghiță Dumitru, patron terasă.

Acțiunea a fost demarată de echipe ale Primăriei Constanța.

Au acționat de pe 15 martie, începând, în toată zona taluzului de la Portul Tomis, plaja Modern și vom continua în direcția nord, până curățăm tot taluzul. Va avea loc și o acțiune de plantare”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

În urma sesizărilor făcute de echipa Dobrogea TV, municipalitatea urmează să stabilească ce se va întâmpla cu construcția care a ajuns în timp un focar de infecție.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233