dobroge.tv

Live

OFICIAL. Premierul l-a revocat pe Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii. Interimatul va fi asigurat de vicepremierul Dan Barna

OFICIAL. Premierul l-a revocat pe Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii. Interimatul va fi asigurat de vicepremierul Dan Barna
14 aprilie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Vlad Voiculescu va fi revocat din funcţia de ministru al Sănătăţii, premierul Florin Cîţu transmiţând miercuri preşedintelui Klaus Iohannis documentele necesare.

Surse politice afirmă că, înainte de a trimite actele pentru revocarea lui Voiculescu, premierul Florin Cîţu a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, care a şi-a dat acordul.

”Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Preşedinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcţia de ministru al Sănătăţii a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcţiei va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătăţii”, a anunţat premierul.

Totodată, Florin Cîţu a decis demiterea din funcţia de secretar de stat la ministerul Sănătăţii a Andreei Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de miercuri.

Decizia vine după ce Ministerul Sănătăţii a promovat un ordin care include noi criterii pentru plasarea localităţilor în carantină, ordinul fiind semnat de către Andreea Moldovan.

UPDATE 11:30. Liderul deputaţilor USR-PLUS Ionuţ Moşteanu s-a declarat surprins miercuri de revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, precizând că va avea loc o discuţiie a conducerilor USR PLUS. Întrebat despre ieşirea de la guvernare, el a precizat că este o decizie de partid, că vor avea loc şedinţe ale conducerii alianţei, iar discuţiile se vor face cu toate opţiunile pe masă, admiţând că sunt colegi care solicită retragerea din coaliţie.

"Pe mine m-a surprins. A fost ordinul acela venit aseară şi înţeleg că nu a fost o sincronizare între diversele echipe din Guvern, nu cred însă că acest lucru ar fi înclinat decisiv balanţa, mi se pare doar un pretext, dacă mă întrebaţi pe mine", a afirmat Moşteanu.

"Orice variantă este pe masă. Sunt colegi care susţin şi această variantă, de asta va fi o discuţie serioasă, calmă, aşezată, astăzi în birourile naţionale reunite, după ce vom avea toate detaliile din cadrul acestei discuţii de dimineaţă şi vedem cum facem în continuare. Pe mine unul mă surprinde, mai ales că am fost şi la discuţia din coaliţie de luni, în care părea că lucrurile-s clare, ne-am clarificat şi am stabilit cum şi am stabilit că mergem împreună în această formulă în continuare", a afirmat Moşteanu.

UPDATE 12:05 Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, reacţionează după revocarea din funcţia de ministru al Sănătăţii a lui Vlad Voiculescu, spunând că gestul de a fi destituit a venit mult prea târziu pentru mulţi români care şi-au pierdut viaţa.

Într-o postare pe Facebook, liderul social-democrat susţine că preşedintele Iohannis, premierul Cîţu şi întreaga coaliţie au protejat timp de patru luni "un ministru catastrofă".

"Revocarea lui Vlad Voiculescu a venit mult prea târziu pentru mulţi români care şi-au pierdut viaţa sau şi-au distrus sănătatea! Sunt 4 luni în care au ars spitale, în care morţii de COVID au fost batjocoriţi, în care bolnavii în stare gravă au fost evacuaţi din spital în miez de noapte, în care pacienţii au murit cu zile din cauza avariilor de la instalaţiile cu oxigen. 4 luni în care Iohannis a tăcut, iar Cîţu şi întreaga Coaliţie a Austerităţii au protejat acest ministru catastrofă!", scrie Ciolacu.

Pe de altă parte, Ciolacu afirmă că PSD nu este de acord nici cu numirea lui Nelu Tătaru în funcţia de ministru al Sănătăţii.

"PNL, USR+ şi UDMR să nu îndrăznească să mai pună astfel de calamităţi în fruntea Sănătăţii, precum Voiculescu sau Tătaru. E timpul să pună un profesionist care ştie ce trebuie făcut în această criză sanitară!", susţine el.

Sursă foto: Alephnews

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233