dobroge.tv

Live

Un nou protest la București: sindicaliști din poliție, sănătate, dar și reprezentanți ai pensionarilor militari și-au strigat nemulțumirile

14 aprilie 2021
Publicitate

Sindicaliștii constănțeni au protestat din nou, astăzi, în București. Preț de două ore, în Piața Victoriei, reprezentanți ai polițiștilor, pensionarilor militari și angajaților din sănătate și-au strigat nemulțumirile. Cerințele lor sunt deja cunoscute: „salarii normale, pensii normale, servicii publice de calitate” – după cum au transmis, încă o dată, astăzi.

Solidaritate, solidaritate”, strigau protestatarii.

Aceasta a fost atmosfera din Piața Victoriei, de joi, în jurul prânzului. Sindicaliști din mai multe domenii au ieșit din nou să protesteze. Oamenii au avut revendicări comune. Și-au strigat, la unison, cerințele.

Vrem salarii normale. Vrem pensii normale. Vrem dialog social. Vrem să avem contracte de muncă. Asta ne dorim. Să putem negocia”, spun protestatarii.

Sindicaliștii arată că sunt nemulțumiți de măsurile adoptate de actualul guvern și refuzul dialogului social. La protestul din București au participat membri ai mai multor sindicate din Poliție din diferite județe ale țării, inclusiv din Constanța.

Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România, afiliată la Cartel ALFA România, la toate protestele pe care le-a organizat și la care a participat, a cerut doar un trai decent pentru români. Atât pentru polițiști, cât și pentru cei angajați în mediul privat sau pentru ceilalți bugetari”, mai spun protestatarii.

Sindicaliștii din Poliție mai spun că în timp ce în toate țările europene au crescut semnificativ salariile minime, în România nu s-a întâmplat acest lucru. Din contra, prețurile cresc, iar măsurile de protecție socială destinate lucrătorilor care își pierd locul de muncă lipsesc, mai susțin aceștia.

Demisia! Demisia! Demisia”, strigă protestatarii.

Nemulțumiți de venituri sunt și militarii în rezervă. Sindicaliști constănțeni au protestat și ei în București. Vor, printre altele, creșterea salariului minim brut, a punctului de pensie, la pensiile din sistemul public, cu 40%, redeschiderea școlilor în condiții de siguranță sanitare și restabilirea pensiilor militare de stat.

Misiunea militarilor nu se oprește la trecerea î rezervă. Ei pot fi oricând mobilizați, pot fi oricând rechemați în activitate și asta îi diferențiază de celelalte categorii profesionale”, a declarat lt. cdor. de aviație (r) George Hoștină, reprezentant SCMD Constanța.

La protest au participat și sindicaliști din sănătate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233