dobroge.tv

Live

IADUL CÂINILOR

Animale chinuite într-un adăpost improvizat în satul Amzacea: 150 de patrupede sunt înfometate, bolnave și nesterilizate

15 aprilie 2021
Publicitate

Dacă există un iad al patrupedelor, atunci cu siguranţă e în adăpostul de câini dintr-o comună constănţeană. În satul Amzacea 150 de animale stau înfometate într-o curte, bolnave, nesterilizate şi multe din ele aflate într-o suferinţă cruntă. Mai mulţi voluntari vor să ajute animalele dar proprietarii adăpostului ilegal refuza orice ajutor.

Când văd mâncarea, toţi se reped asupra ei. Câinii lihniţi de foame primesc doar pâine

uneori, iar apă beau din ce-a mai rămas de la ploaie. Mulţi sunt bolnavi iar suferinţa e vizibilă: n-au blană, se scarpină continuu şi au privirea animalului obişnuit cu traiul rău. Stăpânii adăpostului improvizat de la Amzacea, îşi chinuie animalele în fiecare zi.

Am zis termenul ăsta așa frumos: Auschwitz”, spune Constantin Nicoară, medic veterinar.

Sunt plini de râie, sunt femele nesterilizate, masculi care se bat pe femele în călduri, se mușcă. Cineva trebuie să-și asume și să cedeze câinii adăposturilor care pot gestiona problema. Efectiv este un focar de infecție”, a declarat Luana Sabău, medic veterinar.

Adăpostul ilegal de câini este supra-aglomerat. Patrupedele se bat pentru că n-au fost puse după mărime, rasă, şi după sex. În plus, toată zona e insalubră, plină de gunoaie şi deşeuri de tot felul.

Lagăr! Focar de infecție. Iad. Iadul câinilor! Câinii ăștia au nevoie de hrană uscată, de hrană umedă, au nevoie de deparazitări, au nevoie de pastile de râie, au nevoie de îngrijiri”, a declarat Alexandra Rusu, voluntar la Protecția Animalelor.

Mai multe ONG-uri și iubitori de animale au mers la Amzacea ca să salveze câinii.

Sunteți obligat prin lege să aveți închis ermetic. Să nu aibă posibilitatea câinii să iasă în stradă pentru că, câinele are instinct de haită. Și în momentul în care, dacă dă și de gustul sângelui, atunci poate să atace pe oricine. Pentru că sunt mulți”, a declarat Constantin Nicoară, medic veterinar.

Iubitorii de animale au depus și o plângere la poliție.

A fost deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de maltratarea și schingiuirea animalelor precum și provocarea de suferințe fizice și psihice prin orice mijloace”, a declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Poliția așteaptă un mandat de perchezitie să intre în adăpost și să ia câinii suferinzi de acolo.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233