dobroge.tv

Live

Focuri de armă, în Portul Constanţa. Patru marinari egipteni au fost reținuți după ce au încercat să le vândă polițiștilor țigări de contrabandă

Focuri de armă, în Portul Constanţa. Patru marinari egipteni au fost reținuți după ce au încercat să le vândă polițiștilor țigări de contrabandă
16 aprilie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Patru marinari egipteni, de pe o navă acostată în portul Constanţa, au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră, fiind trase şi focuri de avertisment, după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să vândă ţigări de contrabandă, a informat, vineri, Garda de Coastă. Marinarii au intenţionat să le vândă poliţiştilor peste 1.300 pachete de ţigări de contrabandă.

"În data de 15.04.2021, în jurul orei 17,00, în urma unui denunţ, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice, deplasându-se în dana 37 a Portului Constanţa, unde era acostată o navă străină, sub pavilion Egipt. La faţa locului, a fost identificat un grup de marinari care a încercat să ofere spre comercializare lucrătorilor noştri 1.370 de pachete cu ţigări de contrabandă", se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

"Imediat, echipa de control a desfăşurat activităţi de identificare şi reţinere a celor în cauză, însă aceştia nu s-au supus somaţiilor legale şi au fost executate cu respectarea prevederilor legale cinci focuri de avertisment în plan vertical, nefiind înregistrate victime sau pagube materiale. În urma flagrantului organizat au fost identificate şi reţinute patru persoane, marinari egipteni îmbarcaţi pe nava amintită anterior", se mai arată în comunicat.

Totodată, în urma efectuării controlului amănunţit asupra navei, a fost depistată, ascunsă şi nedeclarată, cantitatea de 790 de pachete cu ţigări.

Întreaga cantitate de ţigări, 2.160 de pachete, în valoare de peste 39.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi continuării cercetărilor.

"În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale", a mai informat Garda de Coastă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233