dobroge.tv

Live

Vaccinarea fără programare, cu AstraZeneca, este posibilă de azi, la centrele de vaccinare din Constanța și Mangalia, unde există acest tip de ser

16 aprilie 2021
Publicitate

Oficial, este liber la vaccinare cu AstraZeneca. Cei care nu s-au programat pe platformă, pot să se prezinte la centrele care au acest tip de ser, doar cu buletinul, pentru a se imuniza. În Constanța, interesul oamenilor nu a fost prea mare. Și, totodată, ziua nu a fost lipsită de incidente. La Pavilionul Expozițional, din cauza igienizării care a durat prea mult, s-a aglomerat, spre nemulțumirea oamenilor care au așteptat zeci de minute afară.

Dacă ne înghesuim, nu facem nimic!”, spune un domn

Au zis 20 de minute, a trecut jumătate de oră. Se adună lumea, cine e de vină?”, spune un constănțean.

Aceasta a fost atmosfera de la Pavilionul Expozițional, în prima zi în care vaccinarea cu AstraZeneca a fost la liber. Oamenii care erau deja programați s-au văzut nevoiți să aștepte afară, din cauza procesului de dezinfectare care ar fi durat prea mult.

Am venit la fără 10. E și jumate. Că au zis că durează 20 de minute dezinfecția”, spune un constănțean.

Chiar dacă oamenii se pot vaccina fără programare, interesul nu este, momentan prea crescut. Majoritatea celor care veniseră la centrul de imunizare din Mamaia erau deja trecuți pe platformă.

Am fost programată, este rapelul deja. Am avut prima doză în februarie”, spune o constănțeancă.

La Pavilionul Expozițional din Constanța există trei fluxuri de vaccinare cu AstraZeneca. Din păcate, numărul celor care vor să folosească acest ser este redus, spun și angajații.

10 persoane pe zi vin să se vaccineze fără programare, momentan. Acum dacă va crește numărul persoanelor vaccinate, vom vedea. Dar momentan în jur de 10, șapte-opt sau maximum 10. Nu am avut mai mult de 10 persoane la liber”, a declarat Bogdan Vlad, registrator.

Pentru imunizarea cu serul AstraZeneca nu este nevoie de condiții speciale. Procedeul este accesibil oricui a împlinit 18 ani.

Cei care se prezintă la Centrul de vaccinare trebuie să dețină asupra lor cartea de identitate. Ei nu vor fi primiți dacă nu au o stare de sănătate bună. Prioritate însă, au cei care s-au înscris deja pe platformă.

Foarte bine. Acum, e la alegerea fiecăruia. Vrea omul, vine și îl face”, spune un constănțean.

La Centrul Regional de Distribuție Constanța, până acum, au ajuns în jur de 50.000 de doze din vaccinul AstraZeneca”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța

În prezent, pe raza județului, se vaccinează cu AstraZeneca în Constanța și Mangalia, potrivit Direcției de Sănătate Publică. Pe de altă parte, vineri, la orele prânzului, în centrele constănțene în care se imunizează cu acest tip de ser, erau disponibile în jur de 180 de locuri, arată datele centralizate pe platforma națională de programare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233