dobroge.tv

Live

Mai multe localităţi constănţene scapă de restricţiile de weekend: este vorba despre Ovidiu, Eforie şi Agigea

16 aprilie 2021
Publicitate

Fără restricţii de weekend pentru mai multe localităţi constănţene. Este vorba despre Ovidiu, Eforie şi Agigea. Oamenii aşteptau cu nerăbdare această măsură, însă cei mai încântaţi sunt agenţii economici din localităţi. Ei spun că cele câteva ore deschise în plus sunt o oază de salvare pentru afacerile lor. Veştile rămân aceleaşi pentru municipiul Constanţa. Aici, restricţiile de weekend rămân valabile.

Ovidiu, Eforie și Agigea scapă de restricțiile de weekend. În localitățile constănțene, incidența a scăzut sub 4 la mia de locuitori.

Cei care doresc să se bucure de vremea frumoasă și să se plimbe seara pe faleză, vor putea face acest lucru până la ora 22.00. De atunci însă, vor intra în vigoare restricțiile naționale.

La nivelul a trei localități, Ovidiu, Eforie și Agigea, incidența a scăzut sub 4 la mie, ceea ce înseamnă că restricțiile de circulație pe timp de noapte nu mai intră în vigoare la ora 20.00, intră în vigoare la ora 22.00 și concomitent, orarul de funcționare a comercianților și prestatorilor de servicii se întinde până la ora 20.00”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

În Ovidiu, vineri, incidența cumulată la 14 zile era de 2,82 la mie. Locuitorii de aici spun că deşi a fost dificil, măsurile au fost bune. Fără aceste restricţii, nu ar fi scăzut numărul cazurilor de COVID-19, spun aceştia.

Au fost măsuri bune, totuși da. Întrucât virusul este”, spune un localnic.

Era bine și înainte. Nu trebuie să-ți faci aprovizionare, să umpli cămara”, spune o localnică.

De altă părere sunt însă agenţii economici. Aceştia spun că au avut pierderi mari în această perioadă, iar cele câteva ore în plus sunt benefice atât pentru client - care au timp să se aprovizioneze, cât şi pentru profitul magazinelor.

Umbli să cauți ca nebunul un magazin deschis. Ca patron, fiecare are o chirie, are un angajat”, spune o patroană de magazin.

Şi cei cu terase au avut de suferit. Pentru că încă nu s-a încălzit afară, patronii și-ar dori ca pe lista relaxării restricțiilor să fie și redeschiderea la interior a restaurantelor.

Nu cred că nu avantajează chiar așa de mult. Ar fi fost bine să fie deschise și la interior, ținând cont că și vremea este foarte urât afară, nu cred că ne avantajează așa mult”, a declarat un patron de terasă.

Oamenii care vor să petreacă weekendul în localităţile scăpate de unele restricţii trebuie să ştie că în Constanţa acestea rămân în vigoare. Aşadar, până la ora 20.00 trebuie să fie în case, dacă nu au un motiv justificat de deplasare. Deşi în scădere, rata de incidenţă încă depăşeşte 4 la mia de locuitori în municipiu.

Suntem în a doua săptămână de scădere a ratei de incidentă”, a mai declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Măsurile de relaxare pentru Ovidiu, Eforie și Agigea, adoptate în ședință de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se aplică pentru o perioadă de 14 zile, începând de vineri, e la miezul nopții.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233