dobroge.tv

Live

Cine era bărbatul care a murit în timp ce era imobilizat de polițiști: „În ultimele luni era afectat de boala de care suferă soţia”

Cine era bărbatul care a murit în timp ce era imobilizat de polițiști: „În ultimele luni era afectat de boala de care suferă soţia”
18 aprilie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Zaharia Barbu, bărbatul de 63 de ani din Piteşti decedat după ce a fost imobilizat cu violenţă de poliţişti, era cunoscut de către vecini ca un om liniştit şi pe care boala soţiei îl afectase foarte mult în ultimele luni, scrie Adevăul.

Vineri 16 aprilie, după ce petrecuse mai bine de 15 ore pe o terasă de la Autogara Sud Piteşti, Zaharia Barbu nu a vrut să plece atunci când acolo a izbucnit un incendiu.

După mai multe refuzuri, bărbatul a fost trântit la pământ de un poliţist, în timp ce un altul i-a pus piciorul pe spate. Bărbatul a decedat în scurt timp, cauza decesului fiind, aşa cum arată clar autopsia, asfixie mecanică.

CITEȘTE ȘI: Momentul în care un bărbat moare în timpul intervenției polițiștilor, filmat de un martor: a fost imobilizat cu piciorul pe gât. VIDEO

Zaharia Barbu lucrase timp de mulţi ani ca inginer la Arpechim şi se pensionase înainte de 2010. Bărbatul locuia cu soţia sa într-un apartament modest din cartierul Prundu.

Era un om liniştit şi cu bun simţ. În ultimele luni era afectat de boala de care suferă soţia, din câte ştiu ar fi vorba de unele probleme psihice. Şi de aceea cred că începuse să bea mai des… Domnul Barbu era mereu foarte amabil. Mai mergea să bea la terasa aia de la autogară, ca să uite de necazuri… Însă nu era un om violent, dimpotrivă. Ultima oară l-am văzut cu trei zile înainte să moară, ne-am întâlnit în faţa blocului. Băuse ceva, se simţea, zâmbea prelung şi am schimbat câteva cuvinte, după care a intrat în bloc. De atunci nu l-am mai văzut. Domnul Barbu a fost coleg cu mama la Arpechim şi îmi spunea despre el că era un bun profesionist”, a declarat Andrei, unul dintre vecinii lui Zaharia Barbu pentru Adevărul.

CITEȘTE ȘI: Bărbatul decedat după intervenţia poliţiştilor de la Piteşti a murit asfixiat: „Am constatat că moartea a fost violentă”

Procurorii continuă cercetările în dosarul deschis in rem pentru purtare abuzivă şi ucidere din culpă.


Sursă foto: Facebook Dan Barbu

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233