dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Taxă de suferinţă - chin pentru bolnavii care vor să ajungă la secţia Spitalului Căi Ferate, din Poarta 2!

03 iunie 2020
Publicitate

Oameni în vârstă, pacienți cu grave probleme de sănătate trec prin adevărate peripeții pentru a ajunge la secția din Poarta 2 a Spitalului Căi Ferate Constanța. Pentru cei care deplasarea fizică este dificilă, dacă nu imposibilă, pasarela pietonală nu este o soluție. Așa că varianta este intrarea principală de la Poarta 1, pe unde sunt aduși cu autoturismul. Doar că pe aici, accesul costă. Administrația Porturilor Maritime Constanța spune că va lua măsuri pentru ca pacienții care trebuie să ajungă la spital să nu mai achite taxa de intrare în port.

"Pe scările alea abia poate coborî un om normal, este diferență mare de nivel. Ei nu pot merge, să zic așa, pe jos, 100 de metri. O urc în apartament și o duc înapoi", a declarat Nicolae Gărău, ruda unui pacient. Bărbatul trebuie să își ducă soacra la un medic de la Compartimentul de Chirurgie Vasculară al Secției Spitalului Căi Ferate din Poarta 2. Pentru că femeia, cu un grad de invaliditate, nu poate merge pe pasarela pietonală, soluția este autoturismul. Așa că pacienta este adusă, cel puțin o dată pe lună, de familie, cu mașina, în fața secției. Nemulțumirea constănțeanului este că trebuie să achite de fiecare dată taxa pentru accesul în port. 

Şi ca el sunt mulţi alţii. Astfel, pacienţii sunt aduși cu autoturismele, de familie, până în fața secției. Intrarea se face pe la poarta 1, iar accesul în port costă 22 de lei. Conducerea Administrației Porturilor Martitime Constanța spune că nu știa despre această problemă şi dă garanții că situația se va rezolva cât mai repede cu putință. În Poarta 2 își are sediul Secția Clinică Chirurgie Generală. Aici funcționează Secțiile ATI, Medicină Internă I sau Compartimentul Ortopedie și Traumatologie. Sediul administrativ al spitalului CF Constanța este situat pe 1 mai, iar ambulatoriul de specialitate, pe bulevardul I.C. Brătianu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233